POTPUNO DRUGAČIJE OD "OBIČNIH": Sarmice od mladog kupusa

Bojana Jovanović

04. 07. 2025. u 16:00

ODLIČAN su izbor za letnje dane jer nisu teške za varenje a lako se i brzo prave.

ПОТПУНО ДРУГАЧИЈЕ ОД ОБИЧНИХ: Сармице од младог купуса

Foto Shutterstock

Potrebno je:

- glavica kupusa

- kg mlevenog svinjskog buta

- 150 g pirinča

- suvi biljni začin

- so

- biber

- 2 veće glavice crnog luka

- 1/2 l kuvanog paradajza

Za zapršku:

- kašika masti

- brašno

- crvena tucana paprika

U lonac sa ključalom, blago posoljenom vodom stavite glavicu kupusa i poparite je 15 minuta. Mleveno meso dobro zamesite sa gore navedenim sastojcima. Izvadite kupus iz lonca, poskidajte listove, odsecite deblji koren sa svakog od njih i zavijajte ih sa već napravljenim nadevom od mesa. Tako dobijene sarmice ređajte na isti način kao što biste i klasičnu sarmu od kiselog kupusa.

Kad završite ređanje nalijte sve mešavinom vode i kuvanog paradajza (u odnosu 1:1), malo pošećerite i stavite da se kuva oko dva sata, na tihoj vatri. Čim sarma bude skuvana, zapržite je na uobičajen način, tako što ćete propržiti mast, brašno i crvenu tucanu papriku. Potom zapecite u rerni, pola sata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

„UŽIVAJ, RECIKLIRAJ I ODGOVORNO KONZUMIRAJ“ poruka Apatinske pivare sa 31. Drinske regate