POTPUNO DRUGAČIJE OD "OBIČNIH": Sarmice od mladog kupusa
ODLIČAN su izbor za letnje dane jer nisu teške za varenje a lako se i brzo prave.

Foto Shutterstock
Potrebno je:
- glavica kupusa
- kg mlevenog svinjskog buta
- 150 g pirinča
- suvi biljni začin
- so
- biber
- 2 veće glavice crnog luka
- 1/2 l kuvanog paradajza
Za zapršku:
- kašika masti
- brašno
- crvena tucana paprika
U lonac sa ključalom, blago posoljenom vodom stavite glavicu kupusa i poparite je 15 minuta. Mleveno meso dobro zamesite sa gore navedenim sastojcima. Izvadite kupus iz lonca, poskidajte listove, odsecite deblji koren sa svakog od njih i zavijajte ih sa već napravljenim nadevom od mesa. Tako dobijene sarmice ređajte na isti način kao što biste i klasičnu sarmu od kiselog kupusa.
Kad završite ređanje nalijte sve mešavinom vode i kuvanog paradajza (u odnosu 1:1), malo pošećerite i stavite da se kuva oko dva sata, na tihoj vatri. Čim sarma bude skuvana, zapržite je na uobičajen način, tako što ćete propržiti mast, brašno i crvenu tucanu papriku. Potom zapecite u rerni, pola sata.
Preporučujemo

SARMICE OD BLITVE: Zdrave, lake za pripremu i idealne za letnje dane (VIDEO)
30. 06. 2025. u 09:00

HRSKAVA I SLASNA PICA POGAČA: Savršen spoj tradicionalnog i modernog (VIDEO)
01. 07. 2025. u 07:00

ZDRAVLjE NA TANjIRU: Domaća heljdopita koja osvaja ukusom (VIDEO)
26. 06. 2025. u 07:00

EKSKLUZIVNO - GENERAL PONOVO U SVOJOJ SRBIJI: Nebojša Pavković sleteo u Beograd (FOTO)
GENERAL Nebojša Pavković sleteo je u Srbiju.
28. 09. 2025. u 17:53

AMERIKANCI ODUŠEVLjENI VUČIĆEM! Pljušte komentari nakon gostovanja na Njuzmaksu: "Hoćemo ga kod Takera, divno je čuti ovog mudrog čoveka"
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić gostovao je sinoć na američkoj televiziji Njuzmaks, a njegovo gostovanje privuklo je veliku pažnju američke javnosti.
27. 09. 2025. u 11:29

NE DA NA ĆERKU Bogdanin otac očitao lekciju Veljku, jasno mu stavio do znanja: "Možda pre nisi imao ovakvu devojku..."
VELjKO je uvek isticao da želi veliku porodicu sa mnogo dece kojima će usaditi prave vrednosti i tradiciju.
29. 09. 2025. u 16:17
Komentari (0)