POTPUNO DRUGAČIJE OD "OBIČNIH": Sarmice od mladog kupusa

Bojana Jovanović

04. 07. 2025. u 16:00

ODLIČAN su izbor za letnje dane jer nisu teške za varenje a lako se i brzo prave.

ПОТПУНО ДРУГАЧИЈЕ ОД ОБИЧНИХ: Сармице од младог купуса

Foto Shutterstock

Potrebno je:

- glavica kupusa

- kg mlevenog svinjskog buta

- 150 g pirinča

- suvi biljni začin

- so

- biber

- 2 veće glavice crnog luka

- 1/2 l kuvanog paradajza

Za zapršku:

- kašika masti

- brašno

- crvena tucana paprika

U lonac sa ključalom, blago posoljenom vodom stavite glavicu kupusa i poparite je 15 minuta. Mleveno meso dobro zamesite sa gore navedenim sastojcima. Izvadite kupus iz lonca, poskidajte listove, odsecite deblji koren sa svakog od njih i zavijajte ih sa već napravljenim nadevom od mesa. Tako dobijene sarmice ređajte na isti način kao što biste i klasičnu sarmu od kiselog kupusa.

Kad završite ređanje nalijte sve mešavinom vode i kuvanog paradajza (u odnosu 1:1), malo pošećerite i stavite da se kuva oko dva sata, na tihoj vatri. Čim sarma bude skuvana, zapržite je na uobičajen način, tako što ćete propržiti mast, brašno i crvenu tucanu papriku. Potom zapecite u rerni, pola sata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SIN BIVŠEG SRPSKOG FUDBALERA PAO SA VIŠE OD TRI TONE DROGE! Nema dalje od ovoga, ovo je Liga šampiona!