BRANCIN IZ RERNE: Mediteran na vašem tanjiru
Brancin iz rerne je klasik mediteranske kuhinje – lagan, aromatičan i pun ukusa mora. Uz nekoliko svežih sastojaka i minimalnu pripremu, dobijate zdrav i elegantan obrok koji će zadovoljiti i najprefinjenija nepca.

FOTO: Novosti
Brancin iz rerne sa belim lukom, limunom i ruzmarinom
Sastojci (za 2 osobe):
2 sveža brancina
2–3 čena belog luka
1 sveži limun (pola na kriške, pola za ceđenje)
2 grančice svežeg ruzmarina (ili 1 kašičica sušenog)
Šaka svežeg peršuna (sitno sečen)
4–5 kašika maslinovog ulja
So i biber po ukusu
Priprema:
Zagrejte rernu na 200°C.
Brancine operite, posolite i pobiberite spolja i iznutra.
Unutar svake ribe stavite nekoliko kriški belog luka, kriške limuna, grančicu ruzmarina i malo sečenog peršuna.
Ribu stavite u pleh obložen papirom za pečenje. Premažite je maslinovim uljem, pa prelite sokom od pola limuna.
Po želji, oko ribe rasporedite još limunovih kriški ili nekoliko maslina/čeri paradajza radi arome i izgleda.
Pečete 20–25 minuta, dok koža ne postane blago hrskava, a meso mekano i sočno.
Savet:
Poslužite uz kuvani krompir, povrće ili svežu salatu.
Prijatno!

"NA STOLU SU RATNI PREDLOZI, BRISEL HOĆE RAT!" Orban se hitno javio iz Kopenhagena
MAĐARSKI premijer Viktor Orban naveo je iz Kopenhagena, gde učestvuje na samitu Evropske političke zajednice, da je situacija ozbiljna i da se na stolu nalaze, "otvoreni, ratno orijentisani predlozi".
02. 10. 2025. u 08:59

(MAPE) OVAKO ĆE SE KRETATI NEVREME U SRBIJI: Pogledajte iz časa u čas, stižu sneg i kiša (FOTO)
POGLEDAJTE kako će se ledeni oblak kretati nad Srbijom i koje krajeve kad pogađa nevreme. Danas i sutra oblačno sa kišom i hladno, osim na severozapadu Vojvodine gde će se zadržati suvo vreme, najavio je RHMZ.
02. 10. 2025. u 10:47

VEDRANA OGORČENA: "Pilić je bio hrišćanin! Sramota za Split, samo mrtav Pilić može biti - veliki Pilić"
HRVATSKI teniski as Nikola Pilić preminuo je u 87. godini života u Rijeci, a sahranjen je proteklog vikenda u Opatiji, gradu u kojem je proveo poslednje dane života.
02. 10. 2025. u 07:20
Komentari (0)