BRANCIN IZ RERNE: Mediteran na vašem tanjiru

Milena Tomasevic

03. 08. 2025. u 08:00

Brancin iz rerne je klasik mediteranske kuhinje – lagan, aromatičan i pun ukusa mora. Uz nekoliko svežih sastojaka i minimalnu pripremu, dobijate zdrav i elegantan obrok koji će zadovoljiti i najprefinjenija nepca.

БРАНЦИН ИЗ РЕРНЕ: Медитеран на вашем тањиру

FOTO: Novosti

Brancin iz rerne sa belim lukom, limunom i ruzmarinom

Sastojci (za 2 osobe):

2 sveža brancina 

2–3 čena belog luka 

1 sveži limun (pola na kriške, pola za ceđenje)

2 grančice svežeg ruzmarina (ili 1 kašičica sušenog)

Šaka svežeg peršuna (sitno sečen)

4–5 kašika maslinovog ulja

So i biber po ukusu

Priprema:

Zagrejte rernu na 200°C.

Brancine operite, posolite i pobiberite spolja i iznutra.

Unutar svake ribe stavite nekoliko kriški belog luka, kriške limuna, grančicu ruzmarina i malo sečenog peršuna.

Ribu stavite u pleh obložen papirom za pečenje. Premažite je maslinovim uljem, pa prelite sokom od pola limuna.

Po želji, oko ribe rasporedite još limunovih kriški ili nekoliko maslina/čeri paradajza radi arome i izgleda.

Pečete 20–25 minuta, dok koža ne postane blago hrskava, a meso mekano i sočno.

Savet:
Poslužite uz kuvani krompir,  povrće ili svežu salatu.

Prijatno!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OSVOJI KARTE ZA EVROBASKET 2025 i navijaj svim srcem za Srbiju