PEČURKE PUNJENE MESOM I POVRĆEM: Sočan ručak u svakom zalogaju

Milena Tomasevic

30. 09. 2025. u 08:00

Ako tražite jelo koje je istovremeno aromatično, sočno i jednostavno za pripremu, ove pečurke punjene mesom i povrćem će vas oduševiti. Savršene su i za ručak i za toplu večeru, a uz malo svežeg peršuna i sir možete ih poslužiti kao pravu malu poslasticu na vašem stolu.

ПЕЧУРКЕ ПУЊЕНЕ МЕСОМ И ПОВРЋЕМ: Сочан ручак у сваком залогају

FOTO: Novosti

Sastojci:

  • 8 velikih pečuraka
  • 250 gr mlevenog mesa (svinjetina, piletina ili mešavina)
  • 1 mali crni luk
  • 1 čenje belog luka
  • ½ crvene paprike
  • 2 kašike zelenog graška (svežeg ili iz konzerve)
  • 50 gr rendanog žutog sira
  • 2 kašike prezli
  • 1 jaje
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • so i biber po ukusu
  • ½ kašičice slatke paprike
  • prstohvat čilija ili ljute paprike (po želji)
  • peršun za posipanje

Priprema:

Dobro očistite pečurke i uklonite drške. Sitno iseckajte drške i ostavite vrhove  sa strane.

Zagrejte maslinovo ulje u tiganju. Propržite seckani crni luk, beli luk i papriku. Dodajte iseckane drške pečuraka i propržite nekoliko minuta. Dodajte mleveno meso, začinite solju, biberom, slatkom paprikom i čilijem. Dinstajte dok meso ne promeni boju. Skinite sa vatre i dodajte grašak, prezle, jaje i polovinu sira. Dobro promešajte.

Napunite šešire pečuraka filom i poređajte u vatrostalnu posudu. Pospite ostatak sira i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 25–30 minuta, dok pečurke ne omekšaju i sir ne porumeni.

Posipajte sveže seckanim peršunom i poslužite uz salatu ili beli luk.

Uživajte!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MI SMO USPAVANI DIV, DRUGO MESTO NA TABELI NIJE OPCIJA! Prvo obraćanje novog trenera Partizana od kad je stigao u klub