KORAK PO KORAK DO SAVRŠENE ČORBE: Priprema traje samo 10 minuta (RECEPTA)
ČORBA sa povrćem dolazi sa Balkana
Recept za čorbu koju svi treba da naučimo da pravimo našli smo na sajtu Didy kitchen.
Čorba sa povrćem - sastojci:
2 komada krompira
2 komada šargarepe
1/2 manje glavice luka
2 komada bele zeleni
4 cveta brokolija
4 cveta karfiola
50 grama kukuruza
2 kocke za supu (kokošija ili juneća)
1 kašika pavlake
50 ml. mleka
2 jaja
mleveni biber
so po ukusu
1 kašika maslinovog ulja
2 litre vrele vode
Čorba sa povrćem - priprema:
Povrće očistite i isecite na kockice (luk, šargarepu, belu zelen, tikvicu, krompir).
Stavite u šerpu kašiku maslinovog ulja i seckano povrće. Propržite povrće par minuta, prelite sa dve litre vrele vode (možete je prokuvati u ketleru) i ubacite dve kocke za supu. Ostavite da se kuva 20 - ak minuta, zatim dodajte karfiol, brokoli i kukuruz. Ostavite da se kuva još 15 - 20 minuta.
Pomešajte jaja, pavlaku i mleko.
Kada je povće skuvano dodajte mešavinu od jaja, pavlake,mleka i dodajte sekani pešun. Prijatno.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
NOVE SVETSKE SILE UKLjUČILE SE U SUKOB U UKRAJINI: "Dve na strani Putina, dve žestoko protiv Rusa"
SUMNjE u podršku SAD Ukrajini u slučaju pobede Donalda Trampa na predsedničkim izborima mučile su sve one kojima je cilj da se Kijev obrani od ruske agresije. Tramp je pobedio i tek treba videti u kom će smeru krenuti njegova politika, ali sva ta dešavanja zasenila su drugi važan odnos u tom, ionako komplikovanom, odnosu.
22. 11. 2024. u 09:14
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
SKANDAL TOKOM POSETE Snimak Makrona: "Oni su totalni kreteni", rekao posle povika da je "Francuska odgovorna za krvoproliće"
"ONI si potpuni kreteni", rekao je francuski predsednik Emanuel Makron o prelaznom telu i dodao da "nikada nisu smeli da ga smene".
22. 11. 2024. u 13:07 >> 13:17
Komentari (0)