ČORBA OD OSLIĆA: Jednostavna proprema za posan ručak
U vodu stavite očišćenu ribu i lovorov list. Kad se dobro skuva, prospite vodu i ostavite da se prohladi. U litar vode sipajte dodatak za riblju čorbu, biljni začin i mleveni biber, pa ostavite sa strane.
Povremeno mešajte da se ne bi stvorile grudvice. Na malo ulja prodinstajte iseckani crni luk, za to vreme izrendajte šargarepu, celer, peršun i paškanat, sve sastojke dodajte u dinstani luk, pa nastavite da dinstate uz povremeno dolivanje vode.
U povrće dodajte skuvanu ribu i dinstajte zajedno još 10 minuta. Na kraju, sipajte 4 litre vode i rastvoren dodatak za riblju čorbu. Prokuvajte na jačoj temperaturi, a kad provri smanjite vatru i kuvajte još neko vreme.
Potrebno je:
- 700-800 g oslića
- 2-3 lista lovora
- malo ulja
- 2-3 glavice crnog luka
- šargarepa
- peršun
- celer
- paškanat
- dve kesice dodatka za riblju čorbu
- kašika biljnog začina
- 1/2 kašičice bibera
NATO SPREMA 100.000 VOJNIKA ZA RAT SA RUSIJOM: Direktan sukob moguć ako se pređe jedna od dve crvene linije
NATO može da rasporedi vojni kontingent od 100.000 vojnika za vojnu akciju protiv Rusije ako ta zemlja pređe jednu od dve crvene linije, piše u komentaru italijanska Republika.
06. 05. 2024. u 07:54
"TERITORIJA POTPUNOG BEZAKONjA": Lavrov zagrmeo - Sramna odluka PSSE da tzv. Kosovu da zeleno svetlo za prijem
RUSKI ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov ocenio je danas kao sramno to što je Parlamentarna skupština Saveta Evrope dala zeleno svetlo da tzv. Kosovo bude primljeno u punopravno članstvo Saveta Evrope.
05. 05. 2024. u 23:50
POSLE OPTUŽBI DA KRIJE NACIONALNOST I VEROISPOVEST: "Ja sam Srpkinja, krstiću sina u Hramu!" Maja Berović o PRAVOM imenu i poreklu
"JA SAM Srpkinja i ponosim se time!"
01. 05. 2024. u 13:14
Komentari (0)