VREME je za zdravu i posnu večeru koju ćete obožavati: Napravite domaću paštetu

16. 05. 2023. u 10:00

UKOLIKO su vam ideje za sjajnu večeru presušile, imamo savršen recept za vas.

ВРЕМЕ је за здраву и посну вечеру коју ћете обожавати: Направите домаћу паштету

Foto: Shutterstock

NEZDRAVE, industrijske paštete su stvar prošlosti. Ukoliko pak volite ukus paštete, onda je napravite sami i to od suncokreta. Ova brza, zdrava i posna večera oduševiće i vaša čula, ali i čula svih ljudi u vašoj okolini koji će uživati u njima.

POSNA PAŠTETA - potrebni sastojci:

150 grama suncokretovih semenki
100 grama susama
100 grama kikirikija
50 grama badema
3 čena belog luka ili 1 crveni luk
malo prokuvane vode
začini po želji

POSNA PAŠTETA - priprema:

Suncokretove semenke popržite par minuta u suvom tiganju. Suncokret i susam sameljite u blenderu, dodajte kikiriki, badem, beli luk ili crni luk, začine (so, biber) i malo prokuvane vode. Izmešajte sastojke, dok ne dobijete glatku smesu.

Ukrasite po želji, na primer, peršunovim listom. Namažite na komadiće integralnog hleba i uživajte!

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POKAZAO JE NEPOŠTOVANJE: Legenda Juventusa kritikovala Vlahovića (VIDEO)