VREME je za zdravu i posnu večeru koju ćete obožavati: Napravite domaću paštetu
UKOLIKO su vam ideje za sjajnu večeru presušile, imamo savršen recept za vas.
Foto: Shutterstock
NEZDRAVE, industrijske paštete su stvar prošlosti. Ukoliko pak volite ukus paštete, onda je napravite sami i to od suncokreta. Ova brza, zdrava i posna večera oduševiće i vaša čula, ali i čula svih ljudi u vašoj okolini koji će uživati u njima.
POSNA PAŠTETA - potrebni sastojci:
150 grama suncokretovih semenki
100 grama susama
100 grama kikirikija
50 grama badema
3 čena belog luka ili 1 crveni luk
malo prokuvane vode
začini po želji
POSNA PAŠTETA - priprema:
Suncokretove semenke popržite par minuta u suvom tiganju. Suncokret i susam sameljite u blenderu, dodajte kikiriki, badem, beli luk ili crni luk, začine (so, biber) i malo prokuvane vode. Izmešajte sastojke, dok ne dobijete glatku smesu.
Ukrasite po želji, na primer, peršunovim listom. Namažite na komadiće integralnog hleba i uživajte!
Preporučujemo
RAZBIJTE GA I - UBACITE U KESU: Recept za jaje koje se kuva BEZ LjUSKE (FOTO)
07. 02. 2023. u 09:00
RECEPT ZA BRZI RUČAK: Egzotična salata sa pasuljem, piletinom i narandžom
02. 02. 2023. u 13:33 >> 14:41
RUSI DONELI ODLUKU: Naftna kompanija prodaje svoju imovinu u inostranstvu zbog sankcija SAD-a
RUSKA naftna kompanija Lukoil saopštila je danas da, zbog uvođenja restriktivnih mera nekih država protiv te firme i njenih podružnica, namerava da proda svoju imovinu u inostranstvu.
27. 10. 2025. u 21:49
KAKO SE URUŠIO UKRAJINSKI FRONT? Stiglo upozorenje: Rusi će na proleće krenuti u novu ofanzivu
POSLE dva i po meseca žestokih borbi, crvena oznaka na vojnoj karti u Donjeckoj oblasti, poznata kao „zečije uši“, konačno je nestala.
27. 10. 2025. u 21:17
"CECIN SINE, ĆUTI I UDARAJ, ZA BOLjE I NISI!" Voditeljka odbrusila Veljku - "Ozbiljan kompleks!"
NAKON što je bokser Veljko Ražnatović pokušao da ismeje performans voditeljke Jovane Jeremić, koji je upriličila tokom proslave njenog rođendana, ona mu je brzo javno uzvratila, u svom stilu.
26. 10. 2025. u 10:48
Komentari (0)