SA KROMPIROM I PASULJEM: Supa je uvek dobro rešenje kada želite nešto brzo, a ukusno
Supe nisu komplikovane za pravljenje, a okrepljuju nas tokom celog dana
Sastojci:
- 1 konzerva pasulja
- 1 šargarepa
- 2 crna luka
- 1 kašika ulja
- 25 g putera
- 1 l vode
- 330 g krompira
- 2 kašike paradajz pirea
- 1 kašičica sušenog bosiljka
- 2-3 čena belog luka
- 1 veza peršuna
Priprema:
U šerpi istopite puter i sipajte ulje, pa propržite seckani crni luk i rendanu šargarepu. Kada povrće omekša dodajte seckani krompir i sipajte vodu. Posolite, poklopite i ostavite da proključa. Nakon toga dodajte paradajz pire i lepo promešajte. Pobiberite i pospite bosiljkom, pa dodajte proceđeni pasulj. Opet promešajte, pa poklopite i ostavite da se krčka još 5 minuta. Zatim dodajte mleveni beli luk i seckani peršun i promešajte.
(Stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
MAĐARSKA ČORBA OD PEČURAKA: Brzi recept za jelo koje oduševljava na prvu kašiku
03. 11. 2023. u 12:22
SKUVALI STE SUPU? Spremite brzi sos od četiri sastojka i - eto ručka (FOTO)
03. 02. 2023. u 11:00
ALARMANTNO! "PRIPREMITE ZALIHE ZA 72 SATA": Evropa pred katastrofom, a ove zemlje u opasnosti
U IZVEŠTAJU o civilnoj i vojnoj spremnosti Evrope, koji je objavljen u sredu, navodi se kako bi stanovnici Evropske unije trebalo da prikupe zalihe neophodnih potrepština u slučaju izbijanja rata ili neke druge velike opasnosti, piše "Njuzvik".
04. 11. 2024. u 16:15
PUTINU U POMOĆ STIŽE NAJELITNIJA VOJSKA: Šta je "Olujni korpus", jedna od najmoćnijih specijalnih jedinica na svetu
SEVERNOKOREJSKA pojačanja dolaze usred naznaka da se Rusija bori s popunjavanjem svojih snaga.
30. 10. 2024. u 12:37
KRILI LjUBAV: Bane Mojićević PRIZNAO za vezu sa Milenom Ćeranić
PEVAČ Bane Mojićević iznenadio priznanjem.
04. 11. 2024. u 13:02
Komentari (0)