ČORBA OD ZELJA: Recept za ukusno i lagano prolećno jelo
Čorba od zelja je veoma jednostavna za pripremu, zelje je izuzetno korisna namirnica koja sadrži brojne vitamine i minerale.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 veza zelja
- 1 glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 kašike brašna
- goveđe supe 1,5 l
- 1 dl pavlake
- 1 kašika sirćeta
- 0,5 dl ulja
- vegeta, biber po ukusu
Priprema:
Listove zelja oprati i iseći na rezance, crni luk iseći na kocke, a beli luk što sitnije iseckati.
Na malo ulja propržiti crni i beli luk, a potom dodati zelje, te i njega kratko propržiti kako bi omekšalo. Posuti brašnom i promešati, pa naliti supom. Dodati začine po ukusu i kuvati na umerenoj temperaturi, mešajući sve vreme dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
U gotovu čorbu sipati pavlaku i sirće, pa promešati.
Preporučujemo

KREM ČORBA OD KELjA I KROMPIRA: Zdravo kuvano jelo bogato vitaminima
06. 05. 2024. u 13:00

POSNA ČORBA OD PARADAJZA: Posno jelo na kašiku, veoma ukusno i slasno
26. 04. 2024. u 11:00

"TO LICE, TE USNE..." Tramp ponovo izazvao pažnju komentarom o svojoj portparolki Karolin Levit (28)
AMERIČKI predsednik Donald Tramp ponovo je dospeo u žižu javnosti zbog neobičnog komentara o izgledu portparolke Bele kuće Karolin Levit.
14. 10. 2025. u 14:48

"PLjESKALA RUKAMA I SLAVILA UBISTVO" Lavrov: Svi se sećamo kako je smrt Gadafija oduševila Hilari Klinton
RUSKI ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je da pamti kako je bivša američka državna sekretarka Hilari Klinton pljeskala rukama i slavila ubistvo libijskog lidera Moamera Gadafija 2011. godine i aludirao da bivši sirijski predsednik Bašar el Asad trenutno živi u Moskvi, jer su njemu i njegovoj porodici prećeni sličnim fizičkim uništenjem u Siriji.
14. 10. 2025. u 13:06

"PACOVI POBEGLI" Kako je Pavković govorio posle hapšenja u Sablji: "Najstrašniji je zatvor u otadžbini! Vojska sa atentatom na Vuka nema ništa"
NEKADAŠNjI načelnik Generalštaba Vojske Jugoslavije general Nebojša Pavković preminuo je danas u Beogradu, u 79. godini.
20. 10. 2025. u 18:59
Komentari (0)