ČORBA OD ZELJA: Recept za ukusno i lagano prolećno jelo

Novosti online

08. 05. 2024. u 08:00

Čorba od zelja je veoma jednostavna za pripremu, zelje je izuzetno korisna namirnica koja sadrži brojne vitamine i minerale.

ЧОРБА ОД ЗЕЉА: Рецепт за укусно и лагано пролећно јело

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 veza zelja 
  • 1 glavice crnog luka 
  • 2 čena belog luka 
  • 2 kašike brašna 
  • goveđe supe 1,5 l
  • 1 dl pavlake 
  • 1 kašika sirćeta 
  • 0,5 dl ulja 
  • vegeta, biber po ukusu

Priprema:

Listove zelja oprati i iseći na rezance, crni luk iseći na kocke, a beli luk što sitnije iseckati.

Na malo ulja propržiti crni i beli luk, a potom dodati zelje, te i njega kratko propržiti kako bi omekšalo. Posuti brašnom i promešati, pa naliti supom. Dodati začine po ukusu i kuvati na umerenoj temperaturi, mešajući sve vreme dok se ne dobije odgovarajuća gustina.

U gotovu čorbu sipati pavlaku i sirće, pa promešati.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

LOŠE VESTI ZA SINERA: Prvo doping afera, a sada i ovo