NAJJEDNOSTAVNIJA I UKUSNA SALATA OD TIKVICA: Ukus koji ide uz svako jelo
IMA ljudi koji tikvice kao salatu konzumiraju kao samostalan obrok, a oni drugi ih jedu uz krompir, meso, čak i testeninu.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 kg mladih tikvica
- malo soli
- sirće po ukusu
- malo ulja
- malo peršunovog lista
- 4-5 čenova belog luka
Priprema:
1. Tikvice dobro oprati (ne morate ih guliti), iseći na tanke šnite, posoliti i ostaviti da odstoje oko pola sata.
2. U rebrasti teflonski tiganj nasuti malo ulja, zagrejati i pržiti tikvice na jakoj vatri s obe strane da malo porumene.
3. Kad se ohlade, ređati tikvice, posuti seckanim belim lukom, posoliti, malo pouljiti i dodati sirćeta po želji i tako sve dok se namirnice ne potroše.
4. Salatu dobro ohladiti, posuti seckanim peršunovim listom i poslužiti.
(still)
Preporučujemo

MOŽETE GA JESTI KAO PREDJELO, ILI OBROK: Probajte pasulj na malo drugačiji način
25. 05. 2024. u 13:00

ESTERHAZI TORTA: Poslastica savršenog ukusa dostojna kraljeva
25. 05. 2024. u 15:00

KOLAČ SEDMO NEBO: Kad ga probate, biće vam jasno zašto se tako zove
24. 05. 2024. u 17:30

RUSKI AVIONI UŠLI U DRŽAVU NATO, ZADRŽALI SE 12 MINUTA: "Ovo je neprihvatiljvo i neviđeno brutalno"
TRI ruska borbena aviona MIG-31 ušla su danas u estonski vazdušni prostor u oblasti ostrva Vajndlo bez dozvole i ostala u estonskom vazdušnom prostoru skoro 12 minuta, preneo je estonski portal "Err.ee".
19. 09. 2025. u 17:00

OVO JE DETALjAN SPISAK NAMIRNICA KOJIMA ĆE PASTI CENA: Nove ekonomske mere važne za građane
PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče prilikom izlaganja o smanjenju marži na kućnu hemiju i prehrambene proizvode, a u okviru predstavljanja novih ekonomskih mera za građane, da sniženje koje će uslediti kao posledica ograničenja trgovačkih marži obuhvata 3000 proizvoda iz 23 grupe.
25. 08. 2025. u 13:15

"POČIVAJ U MIRU": Cukić neutešan - oprostio se od istaknutog muzičara
DOMAĆA muzička scena ostala je bez Predraga Bate Jakovljevića, istaknutog bubnjara i člana nekoliko značajnih domaćih bendova.
20. 09. 2025. u 20:02
Komentari (0)