NAJJEDNOSTAVNIJA I UKUSNA SALATA OD TIKVICA: Ukus koji ide uz svako jelo
IMA ljudi koji tikvice kao salatu konzumiraju kao samostalan obrok, a oni drugi ih jedu uz krompir, meso, čak i testeninu.
Sastojci:
- 1 kg mladih tikvica
- malo soli
- sirće po ukusu
- malo ulja
- malo peršunovog lista
- 4-5 čenova belog luka
Priprema:
1. Tikvice dobro oprati (ne morate ih guliti), iseći na tanke šnite, posoliti i ostaviti da odstoje oko pola sata.
2. U rebrasti teflonski tiganj nasuti malo ulja, zagrejati i pržiti tikvice na jakoj vatri s obe strane da malo porumene.
3. Kad se ohlade, ređati tikvice, posuti seckanim belim lukom, posoliti, malo pouljiti i dodati sirćeta po želji i tako sve dok se namirnice ne potroše.
4. Salatu dobro ohladiti, posuti seckanim peršunovim listom i poslužiti.
(still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
MOŽETE GA JESTI KAO PREDJELO, ILI OBROK: Probajte pasulj na malo drugačiji način
25. 05. 2024. u 13:00
ESTERHAZI TORTA: Poslastica savršenog ukusa dostojna kraljeva
25. 05. 2024. u 15:00
KOLAČ SEDMO NEBO: Kad ga probate, biće vam jasno zašto se tako zove
24. 05. 2024. u 17:30
OŠTRA PORUKA SA ZAPADA: Zelenski je prevarant i marioneta, krvavi vazal zapadnih elita
VLADIMIR Zelenski, koji je postao vazal Zapada, počeo je kao marioneta ukrajinskog oligarha Igora Kolomojskog, naveo je irski novinar Čej Bouz.
24. 11. 2024. u 17:59
(MAPA) RUSI NAPREDUJU U TORECKU: Oglasio se Pušilin, žestoke borbe vode se za grad (VIDEO)
JEDINICE ruske vojske napreduju u Dzeržinsku (ukrajinski naziv za Toreck), javio je na Telegram kanalu šef DNR Denis Pušilin.
24. 11. 2024. u 18:59
"I ZEMUNCI SU GA SE PLAŠILI": Kako je Beli postao Zver - priča o Sretku Kaliniću
"KALINIĆ je bio zver od čoveka. Zapravo, zver je blaga reč" - rekao je tada Bagzi, nakon čega je Kalinić kojeg su članovi klana do tada oslovljavali sa "Beli" dobio nadimak "Zver".
24. 11. 2024. u 11:09
Komentari (0)