NAJJEDNOSTAVNIJA I UKUSNA SALATA OD TIKVICA: Ukus koji ide uz svako jelo
IMA ljudi koji tikvice kao salatu konzumiraju kao samostalan obrok, a oni drugi ih jedu uz krompir, meso, čak i testeninu.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 kg mladih tikvica
- malo soli
- sirće po ukusu
- malo ulja
- malo peršunovog lista
- 4-5 čenova belog luka
Priprema:
1. Tikvice dobro oprati (ne morate ih guliti), iseći na tanke šnite, posoliti i ostaviti da odstoje oko pola sata.
2. U rebrasti teflonski tiganj nasuti malo ulja, zagrejati i pržiti tikvice na jakoj vatri s obe strane da malo porumene.
3. Kad se ohlade, ređati tikvice, posuti seckanim belim lukom, posoliti, malo pouljiti i dodati sirćeta po želji i tako sve dok se namirnice ne potroše.
4. Salatu dobro ohladiti, posuti seckanim peršunovim listom i poslužiti.
(still)
Preporučujemo
MOŽETE GA JESTI KAO PREDJELO, ILI OBROK: Probajte pasulj na malo drugačiji način
25. 05. 2024. u 13:00
ESTERHAZI TORTA: Poslastica savršenog ukusa dostojna kraljeva
25. 05. 2024. u 15:00
KOLAČ SEDMO NEBO: Kad ga probate, biće vam jasno zašto se tako zove
24. 05. 2024. u 17:30
JEDNA GREŠKA IH KOŠTALA ŽIVOTA: Otkriven uzrok nesreće u kojoj su stradali Ana Radović i njen prijatelj (FOTO)
AUTOMOBIL sa telima Ane Radović (20) i Aleksandara Masalušić (37) pronađen je juče na magistralnom putu Požega-Čačak, a prve informacije iz istrage ukazuju da je uzrok teške nesreće prebrza vožnja, odnosno neprilagođena brzina uslovima na putu.
27. 11. 2025. u 18:47
U HITNOJ POMOĆI SE JAVILI NA POZIV SA ANINOG TELEFONA: "Novosti" otkrivaju šta se dešavalo nakon strašne nesreće kod Čačka
ANA Radović (20) iz Čajetine i njen prijatelj Aleksandar Masalušić (37) poginuli su u teškoj saobraćajnoj nesreći u Ovčarsko-kablarskoj klisuri, kada su se survali sa puta Čačak-Požega, a nakon nesreće sa Aninog telefona "ajfon" upućen je poziv hitnoj pomoći, saznaju "Novosti".
27. 11. 2025. u 14:19
OLIVERA SMENjENA: Novi urednik na RTS - muž poznate pevačice, dugo je na javnom servisu
NA TOJ poziciji u RTS-u je godinama unazad bila Olivera Kovačević.
26. 11. 2025. u 12:55
Komentari (0)