SAVRŠENSTVO "NA KAŠIKU": Aromatični potaž od krompira i praziluka

Tatjana Marković

14. 06. 2024. u 11:00

POTAŽ od krompira i praziluka pravi se sa belim lukom, koji se zajedno sa prazilukom prodinsta na puteru, pa se dodaju krompir, lovorov list i bujon.

САВРШЕНСТВО НА КАШИКУ: Ароматични потаж од кромпира и празилука

Foto Shutterstock

Zbog pavlake za kuvanje zaista je neodoljiv.

Sastojci:

30 g putera
4 bela dela praziluka, prepolovljena po dužini i tanko isečena
3 čena belog luka, sitno iseckana
2 litre pilećeg ili povrtnog bujona
1 kg krompira oljuštenog i isečenog na kockice
1 lovorov list
so i biber po ukusu
30 ml pavlake za kuvanje
sveži vlašac ili mladi luk, naseckan na kolutove, za ukras

Recept za potaž krompira i praziluka:

U velikom tiganju rastopite puter. Dodajte praziluk i dinstajte od 3 do 5 minuta. Umešajte beli luk dok ne zamiriše, oko 30 sekundi. Dodajte pileći bujon, krompir, lovorov list, 1 kašičicu soli i ½ kašičice bibera i prokuvajte. Smanjite toplotu i kuvajte dok praziluk i krompir ne omekšaju, oko 15 do 20 minuta.

Izvadite lovorov list. Izblendirajte supu, dok ne postane glatka. Vratite u šerpu i umešajte pavlaku za kuvanje. Začinite po ukusu solju i biberom. Servirajte ukrašeno vlašcem.

(Stvar ukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EVO KAKO DO KARATA ZA VEČITI DERBI: Crvena zvezda poslala obeveštenje pred meč sa Partizanom