ISTO, A POTPUNO DRUGAČIJE: Krompir salata na grčki način

Novosti online

27. 06. 2024. u 16:00

Grci krompir salatu prave na sličan način kao mi, a ono što je izdvaja je preliv.

ИСТО, А ПОТПУНО ДРУГАЧИЈЕ: Кромпир салата на грчки начин

Foto Shutterstock

Sastojci: 

  • 1,3 kg mladog krompira 
  • 1 manji ljubičasti luk 
  • 3 mlada luka 
  • 1 veza peršuna 
  • 1 veza mirođije
  • 100 g maslina

Za preliv:

  • 1/4 šolje vinskog sirćeta
  • 2 kašičice senfa
  • 1,5 kašičica origana
  • 2 čena belog luka
  • 1,5 kašičica soli
  • 1/4 kašičice bibera
  • 1/2 šolje maslinovog ulja

Priprema:

Dobro operite krompir i stavite ga u šerpu. Zatim prelijte vodom i posolite. Kuvajte dok krompir ne omekša. Za mladi krompir nije potrebno puno vremena. U posudi pomešajte sirće, senf, origano, beli luk, so i biber. Polako sipajte maslinovo ulje, pa sve lepo promešajte da se sastojci dobro sjedine. Procedite krompir i ostavite da se ohladi u cediljci. Isecite krompir na polovine i stavite ga u posudu u kojoj ćete služiti salatu. Dodajte seckani ljubičasti luk, kao i mladi luk, peršun, mirođiju i masline. Sve lepo promešajte, pa sipajte preliv i ponovo promešajte. Ako je potrebno, začinite još malo. 

(stvarukusa/mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Kako se raj na zemlji PRETVORIO U PRAVI PAKAO