SALATA SA GAMBORIMA I MANGOM: Fantastična salata koja će vas oduševiti ukusom
Vreme je da vrućine "razbijete" zanimljivim jelom koje predstavlja leto - salatom sa gamborima i mangom. Ovaj recept će definitivno vašu trpezu učiniti zanimljivijom, a salata će lako preuzeti sve pohvale za domaćina.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 250 g očišćenih gambora
- 1-2 manga
- ceđena limeta
- maslinovo ulje
- ajsberg salata
- 1 kašika meda
- 5 listića nane
- suva začinska paprika
- kašičica senfa
- 1 krastavac
- pola glavice crvenog luka
- 2 čena belog luka
Priprema:
Gambore properite, pa ubacite u činiju.
U činiju sa gamborima dodajte suvu začinsku papriku, pola kašičice senfa i izmlevenog belog luka. Sve zalijte sa malo maslinovog ulja.
Izdinstajte malo luka i dodajte gambore, nakon što su odstojali oko 15 minuta u navedenoj mešavini.
Propržite, pa sklonite u činiju sa strane.
Pospite malo izmrvljenog kikirikija.
U činiju pomešajte ajsberg salatu i dodajte naseckane krastavčiće, nanu i dodajte gambore i luk.
Zatim, dodajte naseckani mango.
Zalijte sa malo soka od limete, medom i uljem.
Sve pomešajte i uživajte.
(ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

HAVAJSKA SALATA: Tako jednostavna, a tako savršena, retko ko joj može odoleti...
03. 07. 2024. u 16:00

HRSKAVO, A TOPI SE U USTIMA: Salata od jaja i povrća sa čipsom
02. 06. 2024. u 17:00

NAJJEDNOSTAVNIJA I UKUSNA SALATA OD TIKVICA: Ukus koji ide uz svako jelo
27. 05. 2024. u 11:00

AMERIČKI VOJNICI PRONAĐENI MRTVI NA GRANICI SA BELORUSIJOM: Nestali tokom vežbe, uzbuna u NATO
ČETIRI američka vojnika koja su nestala tokom NATO vežbi u Litvaniji su poginula, javio je portal LRT (Litvanska radio-televizija), pozivajući se na izvore.
26. 03. 2025. u 17:16

RODITELjI POGINULE DECE FORMIRALI ŽIVI ŠTIT: Ne dozvoljavaju da se tela odnesu na obdukciju
RODITELjI koji su u požaru izgubili svoju decu u diskoteci "Puls" u Kočanima ne dozvoljavaju da se tela nastradalih odnesu na dodatnu obdukciju u Skoplje, tražeći da im se odmah predaju kako bi pripremili sahrane, javlja Plusinfo.
16. 03. 2025. u 19:40

UMRO ROĐENI BRAT VIKI MILjKOVIĆ: Bolest ga odnela u 47. godini, tragedija u porodici pevačice
NAKON kraće bolesti preminuo je rođeni brat Viki Miljković Vladica Miljković u 47. godini.
28. 03. 2025. u 11:35
Komentari (0)