SALATA SA GAMBORIMA I MANGOM: Fantastična salata koja će vas oduševiti ukusom

Новости онлине

05. 07. 2024. u 07:17

Vreme je da vrućine "razbijete" zanimljivim jelom koje predstavlja leto - salatom sa gamborima i mangom. Ovaj recept će definitivno vašu trpezu učiniti zanimljivijom, a salata će lako preuzeti sve pohvale za domaćina.

САЛАТА СА ГАМБОРИМА И МАНГОМ: Фантастична салата која ће вас одушевити укусом

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 250 g očišćenih gambora
  • 1-2 manga
  • ceđena limeta
  • maslinovo ulje
  • ajsberg salata
  • 1 kašika meda
  • 5 listića nane
  • suva začinska paprika
  • kašičica senfa
  • 1 krastavac
  • pola glavice crvenog luka
  • 2 čena belog luka 

Priprema:

Gambore properite, pa ubacite u činiju.

U činiju sa gamborima dodajte suvu začinsku papriku, pola kašičice senfa i izmlevenog belog luka. Sve zalijte sa malo maslinovog ulja.

Izdinstajte malo luka i dodajte gambore, nakon što su odstojali oko 15 minuta u navedenoj mešavini.

Propržite, pa sklonite u činiju sa strane.

Pospite malo izmrvljenog kikirikija.

U činiju pomešajte ajsberg salatu i dodajte naseckane krastavčiće, nanu i dodajte gambore i luk.

Zatim, dodajte naseckani mango.

Zalijte sa malo soka od limete, medom i uljem.

Sve pomešajte i uživajte.

(ona)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA SE ZNA KO JE ŠAMPION: Novo zlato za Damira Mikeca