OBROK SALATA OD MLADOG KROMPIRA I SLANINE: Nećete moći da joj odolite
Obrok salata od mladog krompira i slanine se servira topla, uz dodatak maslinovog ulja i majoneza.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 kg mladog krompira, presečenog na pola
- 6 velikih kriški slanine
- 1 crveni luk, sitno iseckan
- 6 kašika jabukovog sirćeta
- 3 kašike vode
- 2 kašike maslinovog ulje
- 2 kašike majoneza
- 1 kašika senfa
- 1 kašičica šećera
- so i biber po ukusu
- 4 mlada luka, naseckana na kolutove
Priprema:
U velikoj šerpi prelijte mladi krompir vodom i začinite solju. Stavite na šporet da provri i kuvajte, 15 do 20 minuta. Ocedite i ostavite da se malo ohladi pre nego što ga prebacite u veliku činiju za serviranje.
U tiganju na srednjoj vatri pržite slaninu dok ne postane hrskava, oko 8 minuta. Ostavite oko 2 kašike masti u tiganju, a slaninu prebacite u tanjir obložen papirnim ubrusom, da se ocedi. Dodajte crveni luk i pržite na srednjoj vatri dok ne počne da omekšava, oko 3 minuta. Umešajte jabukovo sirće, vodu, maslinovo ulje, majonez, senf i šećer. Ostavite da smesa provri, a zatim isključite vatru i začinite solju i biberom.
Umešajte mladi luk i postepeno sipajte mešavinu preko krompira. Izmrvite slaninu preko svega, promešajte i servirajte toplo.
Za obrok salatu možete da koristite i običan krompir i crveni luk, u slučaju da nemate mladi.
(stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

SALATA SA GAMBORIMA I MANGOM: Fantastična salata koja će vas oduševiti ukusom
05. 07. 2024. u 07:17

CEZAR SALATA: Lagani letnji ručak idealan je izbor za tople dane
08. 07. 2024. u 10:00

HAVAJSKA SALATA: Tako jednostavna, a tako savršena, retko ko joj može odoleti...
03. 07. 2024. u 16:00

MONSTRUOZNO! Ovaj hoće da vlada Srbijom! Žene mu krive kad ih neko siluje ili prebije!
VUK Nektarijević, student blokader sa Mašinskog fakulteta u Beogradu, koji je tobož biciklom išao u Strazbur, ima u najmanju ruku problematične stavove.
20. 04. 2025. u 14:35

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

Halid Bešlić "težak" 13 miliona €, a živi od kirije - "uvalio" se u kredit
"SADA iznajmljujem sve i živim od kirije, tako je najbolje."
21. 04. 2025. u 18:56 >> 18:56
Komentari (0)