OBROK SALATA OD MLADOG KROMPIRA I SLANINE: Nećete moći da joj odolite
Obrok salata od mladog krompira i slanine se servira topla, uz dodatak maslinovog ulja i majoneza.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 kg mladog krompira, presečenog na pola
- 6 velikih kriški slanine
- 1 crveni luk, sitno iseckan
- 6 kašika jabukovog sirćeta
- 3 kašike vode
- 2 kašike maslinovog ulje
- 2 kašike majoneza
- 1 kašika senfa
- 1 kašičica šećera
- so i biber po ukusu
- 4 mlada luka, naseckana na kolutove
Priprema:
U velikoj šerpi prelijte mladi krompir vodom i začinite solju. Stavite na šporet da provri i kuvajte, 15 do 20 minuta. Ocedite i ostavite da se malo ohladi pre nego što ga prebacite u veliku činiju za serviranje.
U tiganju na srednjoj vatri pržite slaninu dok ne postane hrskava, oko 8 minuta. Ostavite oko 2 kašike masti u tiganju, a slaninu prebacite u tanjir obložen papirnim ubrusom, da se ocedi. Dodajte crveni luk i pržite na srednjoj vatri dok ne počne da omekšava, oko 3 minuta. Umešajte jabukovo sirće, vodu, maslinovo ulje, majonez, senf i šećer. Ostavite da smesa provri, a zatim isključite vatru i začinite solju i biberom.
Umešajte mladi luk i postepeno sipajte mešavinu preko krompira. Izmrvite slaninu preko svega, promešajte i servirajte toplo.
Za obrok salatu možete da koristite i običan krompir i crveni luk, u slučaju da nemate mladi.
(stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

SALATA SA GAMBORIMA I MANGOM: Fantastična salata koja će vas oduševiti ukusom
05. 07. 2024. u 07:17

CEZAR SALATA: Lagani letnji ručak idealan je izbor za tople dane
08. 07. 2024. u 10:00

HAVAJSKA SALATA: Tako jednostavna, a tako savršena, retko ko joj može odoleti...
03. 07. 2024. u 16:00

VELIKI PREOKRET U NAJBRUTALNIJEM RATU: Uz pomoć Putina pao glavni grad, Rusija dobija vojnu bazu od neprocenjivog značaja?
DOGODIO se preokret u najbrutalnijem ratu i to zahvaljujući Vladimiru Putinu, predsedniku Rusije. Naime, sudanske oružane snage zauzele su Kartum izbacivši iz delova sudanskog glavnog grada pobunjenike iz Snaga za brzu podršku. Reč je o važnoj prekretnici u sukobu koji tu afričku zemlju pustoši već dve godine.
31. 03. 2025. u 08:39

AMERIKA SPREMA VELIKI UDAR: Bombarderi "ubice" ciljaju nuklearne elektrane u Iranu (FOTO)
Sjedinjene Države su rasporedile stelt bombardere B-2 Spirit u vojnu bazu Dijego Garsija u Indijskom okeanu, potez koji bi navodno mogao biti povezan sa pripremama za potencijalni napad na iransku nuklearnu infrastrukturu.
29. 03. 2025. u 19:25

TEŠKI TRENUCI: Otkriven uzrok smrti Željka Rutovića
JEDAN je od retkih učesnika filma "Vidimo se u čitulji" koji su preživeli, preminuo je u Italiji.
31. 03. 2025. u 12:59
Komentari (0)