PIKANTNA SALATA SA TELETINOM I POVRĆEM: Idealan ručak kada su napolju vrućine

Новости онлине

10. 07. 2024. u 20:00

Obrok salate se brzo prave, a možete da koristite sastojke po želji, pa ih zato svi vole. Mi vam danas donosimo jednostavan recept za letnju salatu sa povrćem i mesom koja se lako pravi, a najviše će joj se oduševiti ljubitelji pikantnog ukusa.

ПИКАНТНА САЛАТА СА ТЕЛЕТИНОМ И ПОВРЋЕМ: Идеалан ручак када су напољу врућине

Foto: Shutterstock

Sastojci: 

  • 400 g teletine 
  • 4 mala krastavca 
  • 1 paprika 
  • 1 crni luk 
  • 3 kašike soja sosa 
  • 3 kašike jabukovog sirćeta
  • 1 ljuta papričica 
  • 1 kašičica seckanog korijandera 
  • 4 čena belog luka 
  • 1 kašičica šećera 
  • 4 kašike ulja

Priprema:

Operite krastavac i isecite na deblje trake. Posolite i promešajte. Meso kuvajte dok ne omekša. Zatim u posudi sa krastavcima dodajte seckanu teletinu, papriku, crni luk i seckani korijander. Sve lepo promešajte, pa sipajte sojin sos, jabukovo sirće, seckanu ljutu papričicu, mleveni beli luk, ulje i šećer. Sve lepo promešajte i služite. 

(stvarukusa/mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA SE ZNA KO JE ŠAMPION: Novo zlato za Damira Mikeca