PILEĆA ČORBA SA POVRĆEM I ZAČINSKIM BILJEM: Dobar stari recept,jednostavan i brz za pripremu
Pileća čorba se po ovom receptu pravi sa raznovrsnim povrćem, a začinsko bilje daje poseban akcenat i ukus.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 30 g putera
- 450 g pilećih filea iseckanih na kockice
- morska so i biber po ukusu
- 3 stabljike celera, seckane
- 1 srednji luk iseckan
- 130 g pečuraka, seckanih
- 4 čena belog luka, sitno iseckana
- 1 kašičica mlevenog svežeg ruzmarina
- 1 kašičica sveže mlevene žalfije
- 1 kašičica svežeg mlevene majčine dušice
- 3 kašike kukuruznog skroba
- 350 ml pilećeg bujona
- 450 g mešavine smrznutog graška i šargarepe
- 130 ml mleka
- so i biber po ukusu
- svež peršun za ukras
Priprema:
Za pileću čorbu zagrejte veliki lonac na srednje jakoj vatri i dodajte 2 kašike putera. Ubacite piletinu i pospite solju i biberom. Pržite, povremeno mešajući oko 3 minuta dok spolja ne porumene. Izvadite na tanjir i ostavite na stranu.
Smanjite toplotu na srednju i dodajte preostale 2 kašike putera. Ubacite celer, luk i pečurke i pospite sa malo soli. Pržite jedan minut, a zatim dodajte beli luk i sveže bilje. Nastavite da kuvate još 2-3 minuta ili dok povrće ne bude mekano i mirisno. Umešajte kukuruzni skrob u povrće, a zatim dodajte bujon i promešajte. Pustite da provri, a zatim smanjite vatru i kuvajte oko 5 minuta. Dodajte grašak i šargarepu, mleko i piletinu. Vratite da proključa, pa kuvajte još 3-5 minuta. Začinite čorbu solju i biberom po ukusu. Za serviranje ukrasite peršunom.
(stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

MONSTRUOZNO! Ovaj hoće da vlada Srbijom! Žene mu krive kad ih neko siluje ili prebije!
VUK Nektarijević, student blokader sa Mašinskog fakulteta u Beogradu, koji je tobož biciklom išao u Strazbur, ima u najmanju ruku problematične stavove.
20. 04. 2025. u 14:35

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

Halid Bešlić "težak" 13 miliona €, a živi od kirije - "uvalio" se u kredit
"SADA iznajmljujem sve i živim od kirije, tako je najbolje."
21. 04. 2025. u 18:56 >> 18:56
Komentari (0)