PARADAJZ ČORBA SA REBARCIMA: Starinsko i jeftino jelo koje svi vole, a za koje vam ne treba puno sastojaka
Predlažemo vam da za ručak napravite nedoljivu paradajz čorbu sa rebarcima.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 500 g svinjskih rebara
- 350 g krompira
- 3 paradajza
- 80 g rezanaca
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- 1 paprika
- peršun
- 1 lovorov list
Priprema:
Isecite rebarca i stavite u šerpu, pa sipajte vodu (oko 2,5 l). Kada proključa kuvajte ih još 30-40 minuta. Paradajz isecite u obliku krsta na dnu i stavite u kipuću vodu i ostavite minut, dva. Zatim ih oljuštite, iseckajte i izblendirajte. Rebarca izvadite iz šerpe i u taj bujon dodajte sitno seckani krompir. Kad proključa kuvajte ga još 5 minuta. Zatim propržite sitno seckan crni luk, pa dodajte rendanu šargarepu i seckanu papriku. Kuvajte dok ne omekša. Očistite rebarca od kostiju i sitno iseckajte. Blendirani paradajz sipajte u šerpu sa krompirom i kuvajte, poklopljeno, dok ne krene da ključa. Zatim dodajte meso i rezanca i kuvajte još 5 minuta. Pred kraj dodajte prženo povrće i začinite. Na kraju je pospite seckanim peršunom.
(stvar ukusa/mondo)
Preporučujemo

NAJBOLjA KROMPIR ČORBA: Jednostavno se pravi, a ima božanstven ukus
23. 09. 2024. u 15:00

ČORBA OD BATATA I JABUKE: Puna je vitamina i idealna za tople dane
14. 08. 2024. u 09:00

PUTIN O ISPORUCI "TOMAHAVKA": Ako Ukrajina napadne oružjem dugog dometa, odgovor će biti zapanjujući
AKO Ukrajina pokrene napade oružjem dugog dometa na Rusiju, odgovor će biti zapanjujući, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.
23. 10. 2025. u 17:59

STIŽE ZIMA KAKVA SE VIĐA JEDNOM U STO GODINA? Meteorolozi odgovorili na spekulacije o "zimi veka"
NEMAČKI portali su preplavljeni informacijama o ekstremnoj zimi, ulicama prekrivenim snegom i ekstremnim vremenskim uslovima koji prete zemlji.
23. 10. 2025. u 17:38

SPAVA PORED VC ŠOLjE BEZ POKLOPCA Haos u zatvoru gde je Sarkozi, viču mu: "Osvetićemo Gadafija!" Poseban tretman za bivšeg predsednika
"SVI zatvorenici prave buku, viču, lupaju po zidovima..."
22. 10. 2025. u 15:32
Komentari (0)