POTAŽ OD KESTENA: U samo nekoliko poteza dobijate savršeno ukusnu jesenju krem čorbicu
Kesten je jako zdrav i odličan izvor vlakana i podstiče rad creva i digestivnog trakta.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 500 g kesten pirea
- 200 g šargarepe
- 400 g krompira
- ulje
- 100 ml pavlake
- 2 glavice luka
- 4 čena belog luka
- 1 kašičica muskatnog oraščića
- so
- biber
- 4 lovorova lista
- bundevino ulje
Priprema:
Crni luk, šargarepu i krompir sitno iseći na kockice, beli luk na kriške. Izmrvite
kesten pire. Prokuvajte 1 l vode i dodajte temeljnu kocku. U duboku šerpu stavite ulje da
prekrije dno i dodajte luk. Pržite dok luk ne požuti. Dodajte šargarepu i kockice
krompira i dinstajte uz stalno mešanje dok povrće ne pusti miris. Dodajte beli luk,
pa čim počne da miriše , nalijte malo temeljca, toliko da prekrije povrće.
Pojačajte vatru i kuvajte dok povrće ne omekša. Dodajte kesten pire, mešajte 1-2 minuta.
Polako dodajte ostatak temeljca uz mešanje, mešajte štapnim mikserom. Dodajte
lovorov list i muskatni oraščić. Kada supa provri, smanjite vatru i kuvajte još 5 minuta.
Umešajte pavlaku za kuvanje, začinite solju i biberom po ukusu. Poslužite u dubokom
tanjiru poprskanom bundevinim uljem.
Preporučujemo

TRAMP ŽESTOKO UDARIO NA EU: Poslao pismo Ursuli fon der Lajen, carine od 30 posto stupaju na snagu 1. avgusta
CARINE od 30 odsto na svu robu koja se iz Meksika ili zemalja Evropske unije uvozi u Sjedinjene Američke Države stupiće na snagu 1. avgusta, saopštio je danas američki predsednik Donald Tramp.
12. 07. 2025. u 14:55

OTKRIVEN UZROK PADA BOINGA SA 260 PUTNIKA: Audio snimak pilota iz kokpita samo produbljuje misteriju
ISTRAŽITELjI su otkrili uznemirujuće detalje u okviru preliminarne istrage pada aviona kompanije Air India, na letu 171, u kojem je u junu stradalo 260 osoba.
12. 07. 2025. u 15:36

SLAVIMO PETROVDAN: Šta se danas ne radi i šta treba umesiti
SRPSKA pravoslavna crkva i njeni vernici danas proslavljaju Petrovdan, praznik koji je posvećen svetim apostolima Petru i Pavlu.
12. 07. 2025. u 07:34
Komentari (0)