RECEPT IZ VREMENA RENESANSE: Karabača, slatko-slana toskanska supa napravljena od kuvanog crvenog luka i belog vina

Новости онлине

10. 10. 2024. u 09:00

Ovaj recept datira još iz vremena renesanse. Kako pričaju Italijani, to je bila omiljena supa Leonarda da Vinčija. Italijanima je karabača jedno od omiljenih jela već stotinama godina.

РЕЦЕПТ ИЗ ВРЕМЕНА РЕНЕСАНСЕ: Карабача, слатко-слана тосканска супа направљена од куваног црвеног лука и белог вина

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • Luk - možete koristiti beli ili crni luk, ali verujte nam - ovde je najbolje da uzmete crveni
  • Cimet - četvrtina kašičice
  • Temeljac - od povrća se koristi tradicionalno, ali možete koristiti i pileći
  • Belo vino - najbolje je suvo italijansko belo vino
  • Parmezan - ne više od jedne kašike

Priprema:

Ogulite i odrežite krajeve luka i isecite ih napola. Luk sitno iseckajte što tanje možete. Zagrejte maslinovo ulje u velikom, dubokom loncu. Dodajte luk i promešajte da se premaže uljem, dodajte prstohvat soli i kuvajte luk veoma polako na slaboj vatri dok ne omekša i ne raspadne se. Za to je potrebno oko 45 minuta.
Nakon kuvanja, dodajte sirće, vino, prstohvat cimeta i crni biber. Pustite da se krčka dok ne ispari polovina količine vina.
Dodajte temeljac i lovorov list i dinstajte 30 minuta. Poslužite sa parčetom prepečenog ili pečenog hleba sa otopljenim parmezanom.

(Glossy)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAD DELIJE ZAGRME: Nećemo da se ruši Marakana, nećemo da se menja boja grba Zvezde!