ČORBA OD GRIZA: Ukusno jelo koje svi obožavaju

Novosti online

31. 10. 2024. u 15:33

Mnogo je ukusna, može se jesti i topla i hladna.

ЧОРБА ОД ГРИЗА: Укусно јело које сви обожавају

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 3 srednje šargarepe 
  • 3-4 kašike griza 
  • 1 kisela pavlaka 
  • 1 jaje 
  • ulje, so, biber  
  • 1l vode

Priprema:

Šargarepu izrendati (ili izmiksati u blenderu) i propržiti na zagrejanom ulju.

Dodati griz (može i više od navedenog u receptu, po ukusu) i još malo propržiti, a zatim naliti vodom.

Kad čorba provri, postepeno sipati pavlaku umućenu sa jajetom, posoliti i pobiberiti po ukusu.

(superrecepti)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TURNEJA JK U MINUSU Nema ništa od zarade: Uložila sam sve što sam stekla za 30 godina, zato sam sa fanovima u plusu