JEDNOSTAVNA I UKUSNA: Turska krompir supa

Новости онлине

04. 11. 2024. u 18:30

Ovu ukusnu supu od krompira i jogurta možete pripremiti za manje od pola sata, a ako volite supe ova bi vam mogla postati omiljena.

ЈЕДНОСТАВНА И УКУСНА: Турска кромпир супа

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 2 krompira
  • 1 luk
  • 3 čena belog luka
  • 2 kašike ulja
  • 1 litar temeljca po želji (može i na kockice)
  • 100 grama grčkog jogurta
  • 1 kašika brašna
  • 1 žumance
  • 1 prstohvat ljute paprike

Priprema:

Ogulite i iseckajte krompir na kockice. Crni i beli luk sitno iseckati. U šerpi zagrejte ulje i prodinstajte luk i beli luk, dodajte krompir, smanjite vatru i nastavite da dinstate 2 do 3 minuta, dok krompir malo ne porumeni.  Sve podlijte temeljcem po želji i ostavite da se kuva oko 10 minuta, dok krompir ne omekša.
U činiji pomešajte jogurt, mlevenu ljutu papriku, brašno i žumance i dodajte u supu i nastavite da mešajte dok ne postane gusta. 

(Index.hr)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA SE ZNA KO JE ŠAMPION: Novo zlato za Damira Mikeca