POSNA SALATA SA PROKELJOM: Odlična za sve vrste slavlja, možete je spremiti za Svetog Nikolu kao prilog uz ribu

Новости онлине

18. 12. 2024. u 15:00

Ovu zdravu i veoma ukusnu salatu možete servirati kao predjelo ili prilog ribi ili mesu.

ПОСНА САЛАТА СА ПРОКЕЉОМ: Одлична за све врсте славља, можете је спремити за Светог Николу као прилог уз рибу

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 kg svežeg prokelja, isečenog i prepolovljenog
  • 60 ml maslinovog ulja
  • 1-1/2 kašičica soli
  • 1 kašičica bibera
  • 6 kašika posnog margarina
  • 160 g seckanih lešnika, tostiranih
  • 1 kašika rendane korice pomorandže
  • 120 g semena nara

Priprema:

Za ovu salatu zagrejte rernu na 200°. Stavite proklej u tepsiju za pečenje obloženu folijom za pečenje. Prelijte uljem i pospite solju i biberom pa malo promešajte. Pecite 15-20 minuta ili dok ne omekšaju, povremeno mešajući. Izvadite iz rerne. U međuvremenu, istopite margarin na srednjoj vatri. Zagrevajte 5-7 minuta ili dok ne porumeni, neprestano mešajući. Skinite sa vatre i pokapajte po prokelju. Dodajte lešnike i koricu pomorandže pa promešajte. Neposredno pre serviranja pospite semenkama nara. Uživajte!

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SINIŠA MIHAJLOVIĆ PITAO MAJKU DA LI JE HRVAT ILI SRBIN: Samo jednom me je bilo sramota