POSNA SALATA SA PROKELJOM: Odlična za sve vrste slavlja, možete je spremiti za Svetog Nikolu kao prilog uz ribu
Ovu zdravu i veoma ukusnu salatu možete servirati kao predjelo ili prilog ribi ili mesu.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 kg svežeg prokelja, isečenog i prepolovljenog
- 60 ml maslinovog ulja
- 1-1/2 kašičica soli
- 1 kašičica bibera
- 6 kašika posnog margarina
- 160 g seckanih lešnika, tostiranih
- 1 kašika rendane korice pomorandže
- 120 g semena nara
Priprema:
Za ovu salatu zagrejte rernu na 200°. Stavite proklej u tepsiju za pečenje obloženu folijom za pečenje. Prelijte uljem i pospite solju i biberom pa malo promešajte. Pecite 15-20 minuta ili dok ne omekšaju, povremeno mešajući. Izvadite iz rerne. U međuvremenu, istopite margarin na srednjoj vatri. Zagrevajte 5-7 minuta ili dok ne porumeni, neprestano mešajući. Skinite sa vatre i pokapajte po prokelju. Dodajte lešnike i koricu pomorandže pa promešajte. Neposredno pre serviranja pospite semenkama nara. Uživajte!
(stvarukusa)
Preporučujemo

NEVEROVATNA GREŠKA RUSIJE Zelenski: Moskva poslala Ukrajini tela 20 ruskih vojnika prilikom repatrijacije
UKRAJINSKI predsednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da se prilikom repatrijacije tela poginulih vojnika ispostavilo da su 20 onih koje je Rusija vratila kao ukrajinske poginule vojnike, u stvari bili ruski vojnici, a da je jedan bio strani plaćenik.
21. 06. 2025. u 15:10

MUP IZDAO HITNO UPOZORENjE ZA GRAĐANE SRBIJE: Odmah pozovite ovaj broj
SEKTOR za vanredne situacije MUP apeluje na građane da budu savesni pri upotrebi otvorenog plamena i, ako primete požar, da odmah pozovu vatrogasno-spasilačku jedinicu na broj telefona 193.
21. 06. 2025. u 15:40

INCEST UNIŠTIO PORODICU: Glumici brat krstio ćerku, a ona ga zavela i rodila mu sina
SLAVNA glumica Greta Skaki u jednom momentu je bila tema svih medija, nakon što je obelodalila da je u romansi sa svojim bratom od tetke Karlom Montegacom. Ova romansa razorila je njenu porodicu, a njih dvoje su se u jednom momentu čak i zakleli na večnu ljubav.
21. 06. 2025. u 10:39
Komentari (0)