KREMASTA SUSAM SALATA: Savršen prilog za trpezu na Svetog Stefana - Pravi se za 10 minuta, a jede u slast
Verovatno ste već čuli za laganu i ukusnu susam salatu, ali ovaj recept sigurno niste probali. Ako je radije izbegavate zbog majoneza, dobra vest je što on nije neophodan, a ukus i tekstura će ipak biti božanstveni.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 100 g susama
- 100 g šunke
- 3 kisela krastavca
- 500 g sitnog sira
- 6 kašika kisele pavlake
- so i biber po ukusu
- peršun
Priprema:
Susam najpre propržite na tiganju (nepodmazanom), vrlo kratko, tek dok ne dobije finu, zlatnu nijansu. Odmah izvadite ih tiganja (kako ne bi nastavio da se prži na vrelom dnu) i sklonite da se hladi.
Sitno iseckajte krastavčiće i šunku. Njima dodajte sitan sir, a potom i susam, biber i so, pavlaku i sitno seckan peršun, pa promešajte.
Stavite u frižider da se dobro ohladi pre serviranja.
(glossy)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

POSNA KIKIRIKI SALATA SA PEČURKAMA: Pripremite je za slavsku trpezu
17. 12. 2024. u 10:49

ZABORAVITE NA RUSKU I MIMOZU: Čuvena rumunska salata iz rerne, ovo svečano predjelo ukrasiće svaku trpezu (VIDEO)
19. 12. 2024. u 11:00Novosti online

PUNjENE KORPICE SAVRŠENO PREDJELO: Lako se prave, dekorativne su, a ukus je fantastičan
07. 01. 2025. u 07:00Novosti online

ROLAT SA ŠUNKOM: Savršeno predjelo za svaku priliku
02. 01. 2025. u 13:00Novosti online

RULjA IZVUKLA BRITANCA IZ STANICE I ZAPALILA GA: Policija nije reagovala iz straha za sopstvenu bezbednost
BRITANSKI državljanin preminuo je od posledica teških opekotina nakon što ga je, prema navodima lokalnih medija, grupa ljudi izvukla iz policijske stanice i zapalila na ulici, javlja Skaj njuz.
22. 04. 2025. u 12:01

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

Halid Bešlić "težak" 13 miliona €, a živi od kirije - "uvalio" se u kredit
"SADA iznajmljujem sve i živim od kirije, tako je najbolje."
21. 04. 2025. u 18:56 >> 18:56
Komentari (0)