KREMASTA SUSAM SALATA: Savršen prilog za trpezu na Svetog Stefana - Pravi se za 10 minuta, a jede u slast
Verovatno ste već čuli za laganu i ukusnu susam salatu, ali ovaj recept sigurno niste probali. Ako je radije izbegavate zbog majoneza, dobra vest je što on nije neophodan, a ukus i tekstura će ipak biti božanstveni.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 100 g susama
- 100 g šunke
- 3 kisela krastavca
- 500 g sitnog sira
- 6 kašika kisele pavlake
- so i biber po ukusu
- peršun
Priprema:
Susam najpre propržite na tiganju (nepodmazanom), vrlo kratko, tek dok ne dobije finu, zlatnu nijansu. Odmah izvadite ih tiganja (kako ne bi nastavio da se prži na vrelom dnu) i sklonite da se hladi.
Sitno iseckajte krastavčiće i šunku. Njima dodajte sitan sir, a potom i susam, biber i so, pavlaku i sitno seckan peršun, pa promešajte.
Stavite u frižider da se dobro ohladi pre serviranja.
(glossy)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

POSNA KIKIRIKI SALATA SA PEČURKAMA: Pripremite je za slavsku trpezu
17. 12. 2024. u 10:49

ZABORAVITE NA RUSKU I MIMOZU: Čuvena rumunska salata iz rerne, ovo svečano predjelo ukrasiće svaku trpezu (VIDEO)
19. 12. 2024. u 11:00Novosti online

PUNjENE KORPICE SAVRŠENO PREDJELO: Lako se prave, dekorativne su, a ukus je fantastičan
07. 01. 2025. u 07:00Novosti online

ROLAT SA ŠUNKOM: Savršeno predjelo za svaku priliku
02. 01. 2025. u 13:00Novosti online

AMERIČKI VOJNICI PRONAĐENI MRTVI NA GRANICI SA BELORUSIJOM: Nestali tokom vežbe, uzbuna u NATO
ČETIRI američka vojnika koja su nestala tokom NATO vežbi u Litvaniji su poginula, javio je portal LRT (Litvanska radio-televizija), pozivajući se na izvore.
26. 03. 2025. u 17:16

RODITELjI POGINULE DECE FORMIRALI ŽIVI ŠTIT: Ne dozvoljavaju da se tela odnesu na obdukciju
RODITELjI koji su u požaru izgubili svoju decu u diskoteci "Puls" u Kočanima ne dozvoljavaju da se tela nastradalih odnesu na dodatnu obdukciju u Skoplje, tražeći da im se odmah predaju kako bi pripremili sahrane, javlja Plusinfo.
16. 03. 2025. u 19:40

MILICA BEZ POSLA: Tragačica dobila otkaz, završila na Birou za zapošljavanje - kao tehnološki višak! Od tada nije našla novi
JOKANOVIĆEVA se nalazi na Birou za zapošljavanje, a ovu temu javno je pokrenula voditeljka RTS-a Tanja Peternek Aleksić.
28. 03. 2025. u 15:24
Komentari (0)