RUSKA SALATA: Omiljeni zimski recept, savršen i za praznične, ali i svakodnevne trpeze
Ruska salata spada u klasike koji se pripremaju za svaki svečani ručak ili događaj. Bez nje ne može da se zamisli nijedan praznik ni slava. Originalnu verziju salate izmislio je 1860-ih kuvar belgijskog porekla Lusijen Olivije, kuvar Ermitaža, jednog od najslavnijih moskovskih restorana.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 200 g krompira
- 200 g šargarepe
- 200 g graška (može i zamrznut)
- 200 g kiselih krastavčića
- 200 g šunke
- 300 g majoneza
- 100 g pavlake
- 2 kuvana jajeta
- so, biber
Priprema:
Krompir i šargarepu iseći na sitne kockice. Staviti u ključalu posoljenu vodu i kuvati dok ne omekša. Skuvati grašak dok ne postane mek. Šunku, kisele krastavčiće i kuvana jaja iseći na kockice. Sve sastojke pomešati, dodati majonez, pavlaku i začine. Dobro izmešati i staviti u frižider da se ohladi. Servirati hladno.
(espreso)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

KREMASTA SUSAM SALATA: Savršen prilog za trpezu na Svetog Stefana - Pravi se za 10 minuta, a jede u slast
08. 01. 2025. u 15:00Novosti online

ROLAT SA ŠUNKOM: Savršeno predjelo za svaku priliku
02. 01. 2025. u 13:00Novosti online

ZABORAVITE NA RUSKU I MIMOZU: Čuvena rumunska salata iz rerne, ovo svečano predjelo ukrasiće svaku trpezu (VIDEO)
19. 12. 2024. u 11:00Novosti online

POSNI ROLAT OD SPANAĆA: Fantastično predjelo za slavsku trpezu
16. 12. 2024. u 15:00

VELIKA PROMENA U ŠKOLAMA U SRBIJI: Od danas ništa neće biti isto, odnosi se na roditelje
RODITELjI školaraca u Srbiji od danas dobijaju automatska zvučna obaveštenja kada nastavnik u elektronski dnevnik upiše izostanak deteta sa časa ili novu ocenu. Mada su deca godinama nalazila načine da ne kažu roditeljima baš sva dešavanja u školi, to sada više neće biti moguće.
17. 04. 2025. u 11:29

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

OTVOREN HRISTOV GROB Evo šta su našli: "Kolena su mi klecala, nisam to očekivao - vekovima je bio zatvoren" (VIDEO)
"APSOLUTNO sam zadivljen. "
19. 04. 2025. u 08:39
Komentari (0)