ITALIJANSKA SUPA: Okrepiće vas za ceo dan
Nećete se pokajati kada je probate.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 crni luk
- 1 čen belog luka
- 1 paprika šilja
- 1/2 tikvice (oko 250 g)
- 2 krompira (oko 250 g)
- 300 g mlevenog mesa
- 300 ml soka od paradajza
- 1 kašika aleve paprike
- suvi začin
- biber
- ulje
Priprema:
Crni i beli luk oljuštite i iseckajte. Tikvicu i krompir oljuštite i isecite na komade veličine zalogaja. Papriku šilju isecite na pola, pa na tanke tračice. Na malo ulja ili masti propržite prvo oba luka, a onda dodajte mleveno meso i mešajte tako da ne ostane u većim grudvicama. Odmah dodajte papriku, tikvicu, krompir, alevu papriku, suvi začin, biber i promešajte. Pržite zajedno nekoliko minuta. Dodajte paradajz sok i 2 čaše vode. Kada provri, kuvajte još 15 minuta, dok krompir ne bude mekan. Pred kraj kuvanja proverite da li je dovoljno začinjeno, pa dodajte još malo suvog začina, bibera i aleve paprike ukoliko je potrebno.
(trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

SUPA SA TORTELINIMA I POVRĆEM: Prava eksplozija ukusa
08. 03. 2025. u 11:00Jovana Vasić

ĆUREĆA SUPA SA KNEDLAMA: Recept za jelo bez kojeg ne može da se zamisli ručak
23. 02. 2025. u 11:00Jovana Vasić

DA LI STE PROBALI JAPANSKU RAMEN SUPU: Otkrivamo recept za ovaj delikates
05. 11. 2024. u 10:18

VELIKA PROMENA U ŠKOLAMA U SRBIJI: Od danas ništa neće biti isto, odnosi se na roditelje
RODITELjI školaraca u Srbiji od danas dobijaju automatska zvučna obaveštenja kada nastavnik u elektronski dnevnik upiše izostanak deteta sa časa ili novu ocenu. Mada su deca godinama nalazila načine da ne kažu roditeljima baš sva dešavanja u školi, to sada više neće biti moguće.
17. 04. 2025. u 11:29

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

ZVANIČNO - KRAH BRAKA ANE IVANOVIĆ I BASTIJANA: Švajnštajger skinuo burmu (FOTO)
AKO se uopšte i sumnjalo u razvod Ane Ivanović i Bastijana Švajnštajgera, sada dileme više nema.
18. 04. 2025. u 07:51
Komentari (0)