ITALIJANSKA SUPA: Okrepiće vas za ceo dan
Nećete se pokajati kada je probate.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 crni luk
- 1 čen belog luka
- 1 paprika šilja
- 1/2 tikvice (oko 250 g)
- 2 krompira (oko 250 g)
- 300 g mlevenog mesa
- 300 ml soka od paradajza
- 1 kašika aleve paprike
- suvi začin
- biber
- ulje
Priprema:
Crni i beli luk oljuštite i iseckajte. Tikvicu i krompir oljuštite i isecite na komade veličine zalogaja. Papriku šilju isecite na pola, pa na tanke tračice. Na malo ulja ili masti propržite prvo oba luka, a onda dodajte mleveno meso i mešajte tako da ne ostane u većim grudvicama. Odmah dodajte papriku, tikvicu, krompir, alevu papriku, suvi začin, biber i promešajte. Pržite zajedno nekoliko minuta. Dodajte paradajz sok i 2 čaše vode. Kada provri, kuvajte još 15 minuta, dok krompir ne bude mekan. Pred kraj kuvanja proverite da li je dovoljno začinjeno, pa dodajte još malo suvog začina, bibera i aleve paprike ukoliko je potrebno.
(trpeza)
Preporučujemo
SUPA SA TORTELINIMA I POVRĆEM: Prava eksplozija ukusa
08. 03. 2025. u 11:00Jovana Vasić
ĆUREĆA SUPA SA KNEDLAMA: Recept za jelo bez kojeg ne može da se zamisli ručak
23. 02. 2025. u 11:00Jovana Vasić
DA LI STE PROBALI JAPANSKU RAMEN SUPU: Otkrivamo recept za ovaj delikates
05. 11. 2024. u 10:18
TRAMP DONEO ODLUKU: Povlači ambasadore i diplomate iz okruženja Srbije
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Donalda Trampa povlači skoro 30 karijernih diplomata sa ambasadorskih i drugih visokih pozicija u diplomatskim predstavništvima SAD u svetu.
22. 12. 2025. u 10:32
RUSI ĆE NAPASTI EU MNOGO RANIJE: Veliko upozorenje iz Ukrajine, poznata godina i glavna meta
RUSIJA je pomerila svoje planove za direktnu agresiju sa 2030. na 2027. godinu, a Evropa je sve glasnija o riziku od direktnog sukoba, u kojem bi se baltičke države mogle naći pod okupacijom.
20. 12. 2025. u 09:41
"SAD JE TITO ODJEDNOM POBIO JADNE HRVATE..." Vedrana o bivšoj državi: "Sve sam više Jugoslovenka kako vreme odmiče!"
VEDRANA ne bira reči kada govori o vremenu Jugoslavije...
24. 12. 2025. u 09:52
Komentari (0)