ITALIJANSKA SUPA: Okrepiće vas za ceo dan
Nećete se pokajati kada je probate.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 crni luk
- 1 čen belog luka
- 1 paprika šilja
- 1/2 tikvice (oko 250 g)
- 2 krompira (oko 250 g)
- 300 g mlevenog mesa
- 300 ml soka od paradajza
- 1 kašika aleve paprike
- suvi začin
- biber
- ulje
Priprema:
Crni i beli luk oljuštite i iseckajte. Tikvicu i krompir oljuštite i isecite na komade veličine zalogaja. Papriku šilju isecite na pola, pa na tanke tračice. Na malo ulja ili masti propržite prvo oba luka, a onda dodajte mleveno meso i mešajte tako da ne ostane u većim grudvicama. Odmah dodajte papriku, tikvicu, krompir, alevu papriku, suvi začin, biber i promešajte. Pržite zajedno nekoliko minuta. Dodajte paradajz sok i 2 čaše vode. Kada provri, kuvajte još 15 minuta, dok krompir ne bude mekan. Pred kraj kuvanja proverite da li je dovoljno začinjeno, pa dodajte još malo suvog začina, bibera i aleve paprike ukoliko je potrebno.
(trpeza)
Preporučujemo

SUPA SA TORTELINIMA I POVRĆEM: Prava eksplozija ukusa
08. 03. 2025. u 11:00Jovana Vasić

ĆUREĆA SUPA SA KNEDLAMA: Recept za jelo bez kojeg ne može da se zamisli ručak
23. 02. 2025. u 11:00Jovana Vasić

DA LI STE PROBALI JAPANSKU RAMEN SUPU: Otkrivamo recept za ovaj delikates
05. 11. 2024. u 10:18

VELIKI UDARAC ZA MOSKVU: Kina obustavila uvoz ruske nafte nakon sankcija SAD-a
KINESKI državne naftne kompanije obustavile su kupovinu ruske nafte koja se prevozi morem nakon što su Sjedinjene Američke Države uvele sankcije "Rosnjeftu" i "Lukoilu", rekli su trgovinski izvori.
23. 10. 2025. u 16:45

STIŽE ZIMA KAKVA SE VIĐA JEDNOM U STO GODINA? Metorolozi odgovorili na spekulacije o "zimi veka"
NEMAČKI portali su preplavljeni informacijama o ekstremnoj zimi, ulicama prekrivenim snegom i ekstremnim vremenskim uslovima koji prete zemlji.
23. 10. 2025. u 17:38

SPAVA PORED VC ŠOLjE BEZ POKLOPCA Haos u zatvoru gde je Sarkozi, viču mu: "Osvetićemo Gadafija!" Poseban tretman za bivšeg predsednika
"SVI zatvorenici prave buku, viču, lupaju po zidovima..."
22. 10. 2025. u 15:32
Komentari (0)