ČORBA OD ZELJA: Tako jednostavna, a tako okrepljujuća

Новости онлине

14. 04. 2025. u 13:00

Lagana prolećna čorbica od zelja je savršeni obrok nakon napornog dana.

ЧОРБА ОД ЗЕЉА: Тако једноставна, а тако окрепљујућа

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • sveže zelje 2 veze
  • mladi crni luk 1 veza
  • ulje pola šolje
  • suvi biljni začin po potrebi
  • 1 kokošja kocka za supu 
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • brašno 1 kašika
  • pavlaka za kuvanje 100 ml
  • kisela pavlaka 1 kašika
  • vinsko sirće po ukusu

Priprema:

Na ulju propržite sitno seckani crni luk zajedno sa perima, pa dodajte brašno. Kad se uprži, dolijte vodu, ubacite kocku za supu i začine. U spremljenu tečnost dodajte seckane listove zelja, a na kraju sipajte neutralnu pavlaku i vinsko sirće. Služite s kiselom pavlakom.

(superrecepti)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPISAO ISTORIJU GOLFA: Mekilroju pošlo za rukom što nikome nije