KROMPIR SALATA: Neprolazni klasik koji mora da se nađe na vašoj trpezi

Новости онлине

20. 04. 2025. u 14:30

Jednostavna krompir salata koja ide uz svako meso.

КРОМПИР САЛАТА: Непролазни класик који мора да се нађе на вашој трпези

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 kg krompira, oljuštenog i isečenog na kockice
  • 4 do 6 čenova belog luka, oljuštenih i zgnječenih
  • 3 kašike seckanog peršuna
  • sok od 1 limuna
  • 80 ml maslinovog ulja
  • so i biber, po ukusu

Priprema:

Kako biste napravili ovu salatu, prvo ubacite krompir i beli luk u veliki lonac, prelijte vodom, dodajte prstohvat soli, pustite da proključa i kuvajte oko 10 do 15 minuta ili dok krompir ne omekša, ali i dalje zadrži oblik.

Nakon toga krompir ocedite, beli luk bacite i krompir ubacite u veliku činiju zajedno sa peršunom, pa ostavite sa strane. U maloj činiji ili posudi za merenje umutite ulje i limunov sok sa prstohvatom soli i bibera.

Prelijte preliv preko krompira, pa promešajte. Ostavite da odstoje na sobnoj temperaturi oko 20 minuta i onda servirajte.

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL: Studenti blokaderi traže da se puste teroristi