GUSTA, TOPLA, NEODOLJIVA: Krem supa od tikvica

Bojana Jovanović

04. 08. 2025. u 17:47

Lako se sprema, još lakše jede, ali se predivni ukus ove čorbe teško zaboravlja. Sa začinima i limunom, "miriše" na more...

ГУСТА, ТОПЛА, НЕОДОЉИВА: Крем супа од тиквица

Foto Shutterstock

Potrebno je:

  • 600 g tikvica
  • 300 g krompira
  • 80 g luka
  • 1-2 čena belog luka
  • 100 ml pavlake za kuvanje
  • 1,5 l vode
  • 2 kašike maslaca
  • 2-3 kašike limunovog soka
  • 1 kašika mešavine suvih biljnih začina
  • vlašac, za posipanje

Na zagrejanom maslacu prodinstajte sitno naseckani luk, ali tako da ostane svetle boje. Tikvice operite, oljuštite i iseckajte na kockice, dodajte ih luku i sve kratko prodinstajte. Dodajte na kockice naseckan krompir, 1 l vode, mešavinu suvih biljnih začina i kuvajte oko 20 minuta. Na kraju dodajte ispasirani beli luk. Kuvano povrće usitnite štapnim mikserom ili u blenderu, dodajte ostatak vode, pavlaku i limunov sok, pa sve zajedno kratko prokuvajte. Skinite sa ringle i pospite sitno iseckanim vlašcem. U krem supu možete umesto limunovog soka dodati nekoliko kapi balzamiko sirćeta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POVAMPIRILO SE USTAŠTVO: Desetine hiljada Hrvata peva Ajmo, ajmo, ajmo ustaše! (VIDEO)