ŠARLOTA ILI OKRENUTI KOLAČ: Gotovo za 15 minuta sa minimum sastojaka
Dve jabuke i tiganj - osnova su ovog brzog kolača koji se priprema za 15 minuta.
U mnogim zemljama se ovaj "prevrnuti kolač" zove "šarlota" i svuda se priprema na sličan način. Može da se peče samo na ringli, ali je tada neophodno kolač okrenuti, kako bi se ispekao i sa druge strane.
Sastojci:
šećer
3 jabuke
šolja mlevenih oraha
4 jajeta
4 kašike brašna
Priprema:
Dno dubljeg tiganja ili šerpe se prekrije šećerom debljine jedan santimetar. Očiste se jabuke na kriške i ređaju u krug da pokriju celo dno. Jabuke se pospu sa malo mlevenih oraha. Szavi se u zagrejanu rernu da se kratko peče.
Kolač može da se peče i na ringli, ali onda mora da se okreće dva puta - što nije jednostavno!
Dok se jabuke peku u dubljoj posudi se napravi patišpanj od četiri jajeta. Prvo se ulupaju četiri belanca, dodaju se četiri kašike šećera, četiri žumanca i, na kraju, četiri kašike brašna.
Posuda sa jabukama se izvadi iz rerne, prelije patišpanj preko jabuka i vrati u rernu. kolač se peče 15 minuta, ali se proverava čačkalicom da li je pečen.
Kada je gotov tiganj ili šerpa se poklope velikim tanjirom i naglo okrene kolač. Ukoliko se servira šlagom ovaj kolač će biti još ukusniji.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
HRSKAVE TURSKE TULUMBE: Tajna je u trikovima tokom pripreme (VIDEO)
29. 01. 2023. u 18:56
BRZI I OSVEŽAVAJUĆI ČIZKEJK: Ostavite da se hladi preko noći i gotov je za jelo
27. 01. 2023. u 18:57
STIGAO ŽESTOK ODGOVOR TRAMPU OD PREDSEDNIKA: To je naše i tako će ostati!
PREDSEDNIK Paname Hose Mulino poručio je da Panamski kanal pripada njegovoj državi i da oko toga neće biti pregovora.
23. 12. 2024. u 08:54
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
"SRCE MOJE, DUŠO MOJA" Dajana grca u suzama zbog Žike, a on je grli: "Setila sam se naše svadbe" (VIDEO)
"ZASLUŽIO si da te zagrlim i poljubim..."
23. 12. 2024. u 10:06
Komentari (0)