KNEDLE SA ŠLJIVAMA: Kako da ih napravite za 20 minuta (FOTO)
Na severu Srbije su pozantije kao gomboce, a recept se prenosi s genracije na generaciju.

Foto: A. M.
Knedle sa šljivama su omiljeno letnje jelo za koje mnoge domaćice pogrešno misle da se teško pravi. Dovoljno je 20 minuta i nabaviti kvalitetne sastojke.

Foto: A. M.
Knedle sa šljivama - sastojci:
18 šljiva Foto: A. M.
3 krompira
2 žumanceta
200 brašna
so, šećer
prezle
ulje
Knedle sa šljivama - kako se pripremaju:
Šljive se operu i iz njih se izvadi koštica tako da se ne pocepaju skroz na pola.

Foto: A. M.
Krompir se oljušti, iseče na kockice i skuva, pa napravi pire. neke žene koriste mikser, ali to može da se uradi pasirkom.

Foto: A. M.
U zgnječen krompir se dodaju so i žumanca, pa kada se dobro pomeša dodaje se brašno. Brašno se sipa sve dok testo ne prestane da se lepi i napravi se velika grudva.

Foto: A. M.
Knedle se prave tako što se rukom čupa komad, napravi mala palačinkica i u nju ubaci šljiva. Malom kašikicom se u šljivu ubaci malo šećera. Testom se prstima napravi knedla. Kada se završe sve knedle skuvaju se. Knedle su kuvane kada isplivaju na površinu.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

ŠARLOTA ILI OKRENUTI KOLAČ: Gotovo za 15 minuta sa minimum sastojaka
01. 02. 2023. u 18:00

HRSKAVE TURSKE TULUMBE: Tajna je u trikovima tokom pripreme (VIDEO)
29. 01. 2023. u 18:56

ŠOJGU UPOZORAVA: Taj potez bi mogao dovesti do trećeg svetskog rata
SEKRETAR Saveta bezbednosti Rusije Sergej Šojgu upozorio je da bi uvođenje mirovnjaka na istorijske teritorije Rusije moglo dovesti do trećeg svetskog rata.
24. 04. 2025. u 19:46

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

USTAŠLUK NA DELU I Hrvatski kardinal veliča Tompsona - totalno ludilo u Hrvatskoj
KOLIKO je Hrvatska ogrizla u mržnji prema Srbima govori činjenica da je čak i tamošnji kardinal govorio o koncertu Topsona poznatog po pesmama koje veličaju klanje Srba.
24. 04. 2025. u 17:01
Komentari (3)