KNEDLE SA ŠLJIVAMA: Kako da ih napravite za 20 minuta (FOTO)
Na severu Srbije su pozantije kao gomboce, a recept se prenosi s genracije na generaciju.
Knedle sa šljivama su omiljeno letnje jelo za koje mnoge domaćice pogrešno misle da se teško pravi. Dovoljno je 20 minuta i nabaviti kvalitetne sastojke.
Knedle sa šljivama - sastojci:
18 šljiva
3 krompira
2 žumanceta
200 brašna
so, šećer
prezle
ulje
Knedle sa šljivama - kako se pripremaju:
Šljive se operu i iz njih se izvadi koštica tako da se ne pocepaju skroz na pola.
Krompir se oljušti, iseče na kockice i skuva, pa napravi pire. neke žene koriste mikser, ali to može da se uradi pasirkom.
U zgnječen krompir se dodaju so i žumanca, pa kada se dobro pomeša dodaje se brašno. Brašno se sipa sve dok testo ne prestane da se lepi i napravi se velika grudva.
Knedle se prave tako što se rukom čupa komad, napravi mala palačinkica i u nju ubaci šljiva. Malom kašikicom se u šljivu ubaci malo šećera. Testom se prstima napravi knedla. Kada se završe sve knedle skuvaju se. Knedle su kuvane kada isplivaju na površinu.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ŠARLOTA ILI OKRENUTI KOLAČ: Gotovo za 15 minuta sa minimum sastojaka
01. 02. 2023. u 18:00
HRSKAVE TURSKE TULUMBE: Tajna je u trikovima tokom pripreme (VIDEO)
29. 01. 2023. u 18:56
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
KO ĆE ZAMENITI ŽIKU JAKŠIĆA? "Ja najbolje znam šta želim od toga"
"SIGURAN sam da niko ne može da zadovolji moje zahteve i viziju kako ja to zamišljam."
21. 01. 2025. u 19:19
Komentari (3)