TORTA KOJA SE BRZO SPREMA I JOŠ BRŽE JEDE: Slatki haos

J. S.

02. 02. 2023. u 20:57

Slatki haos je torta koju favorizuju takozvane "instant domaćice" koje nemaju vremena za pripremu tradicionalnih torti. Ova torta se ralitivno brzo sprema i ostavlja mogućnost dodavanja sastojaka po sopstvenoj želji.

ТОРТА КОЈА СЕ БРЗО СПРЕМА И ЈОШ БРЖЕ ЈЕДЕ: Слатки хаос

Foto: J.S.

Potrebni sastojci za ovu brzu tortu su sledeći:

  • 500 grama keksa ručno izlomLjenog na sitne  komadiće
  • 1 kilogram seckanih banana
  • 100 grama ananasa iz konzervi
  • 200 grama suvog grožđa
  • 200 grama kandiranog voća po želji
  • 200 grama seckanih žele bombona
  • Ostalo je vaš izbor
  • Sve to pomešati i staviti u jednu posudu,  a zatim preliti kremom.

Priprema krema:

U jednoj posudi skuvati 800 mililitara mleka, a u drugoj umutiti   4 jaja, šest kašika šećera i šest kašika brašna, zatim postepeno dodavati u vrelo mleko i mutiti dok ne postane gusto.

Ranije pripremljene sastojke preliti vrućim kremom, pomešati i oblikovati tortu po želji. Nakon par sati u frižideru tortu filovati šlag kremom.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GRČKA U ŠOKU: Nikola Milutinov bi mogao da napusti Olimpijakos, evo za koji bi klub zaigrao