TORTA KOJA SE BRZO SPREMA I JOŠ BRŽE JEDE: Slatki haos
Slatki haos je torta koju favorizuju takozvane "instant domaćice" koje nemaju vremena za pripremu tradicionalnih torti. Ova torta se ralitivno brzo sprema i ostavlja mogućnost dodavanja sastojaka po sopstvenoj želji.
Potrebni sastojci za ovu brzu tortu su sledeći:
- 500 grama keksa ručno izlomLjenog na sitne komadiće
- 1 kilogram seckanih banana
- 100 grama ananasa iz konzervi
- 200 grama suvog grožđa
- 200 grama kandiranog voća po želji
- 200 grama seckanih žele bombona
- Ostalo je vaš izbor
- Sve to pomešati i staviti u jednu posudu, a zatim preliti kremom.
Priprema krema:
U jednoj posudi skuvati 800 mililitara mleka, a u drugoj umutiti 4 jaja, šest kašika šećera i šest kašika brašna, zatim postepeno dodavati u vrelo mleko i mutiti dok ne postane gusto.
Ranije pripremljene sastojke preliti vrućim kremom, pomešati i oblikovati tortu po želji. Nakon par sati u frižideru tortu filovati šlag kremom.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
MAKRON SVE IZNENADIO: Evo šta kaže o pregovorima sa Putinom
FRANCUSKI predsednik Emanuel Makron rekao je da ne isključuje mogućnost pregovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom „kada kontekst dozvoljava“.
17. 11. 2024. u 21:03
ŠTA JE ATACMS KOJIM ĆE UKRAJINA UDARITI NA RUSIJU? Američka raketa ima domet 300 km, koristi se za gađanje ovih ciljeva
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Džozefa Bajdena ukinula je danas ograničenja koja su dosad Ukrajini blokirala upotrebu američkog oružja za napade duboko na rusku teritoriju.
17. 11. 2024. u 19:48
DA ČOVEK NE POVERUJE: Pogrebni biznis - evo čime se Legija bavi u zatvoru
TAJ posao mu je plaćen.
18. 11. 2024. u 15:42
Komentari (0)