UČITE OD NAJBOLJIH: Uz "Miretovu kuhinju" ćete sa lakoćom spremiti jela iz dalekih zemalja kao pravi profesionalac
VOLITE da isprobavate nove stvari, jela i naučite nove tehnike i trikove u kuhinji - onda je "Miretova kuhinja" pravo mesto za Vas. Uz njegove recepte postaćete profesionalac, čak iako nikada niste kročili u kuhinju.

Foto: Privatna arhiva
Mirkova priča počinje još sa njegovih deset godina, kada je sam pokazao ljubav prema kuvanju.Tada se emitovala emisija “Kuvati srcem”, koju je rado gledao i počeo sa zapisivanjem svojih prvih recepata. Kad god je majka spremala neko jelo, Mirko je bio pored nje i pomno pratio svaki njen korak, kako bi naučio što više. Još tada je svima bilo jasno čime će se Mirko baviti u životu.
Siguran u svoj životni poziv, Mirko će u raznim restoranima i hotelima, od iskusnijih kuvara naučiti da kombinuje i priprema iste namirnice na različite načine. Radeći ovaj posao upoznao je dosta interesantnih ljudi sa kojima deli ista interesovanja i ljubav prema kuvanju. Upravo mu je to dalo ideju da pokrene instagram stranicu "Miretova kuhinja" koja je neka vrsta kulinarskog priručnika za sve one koji žele neobično i vole da eksperimentišu. Ono što Mirka izdvaja od ostatka instagram kuvara jesu bogati i raznovrsni recepti koji su do sitnih detalja pojašnjeni, kako bi i početnik u kuhinji mogao da spremi jelo kao profesionalni kuvar.
U kuhinji se, kao i u životu, uvek vodi trudom i strpljenjem, što savetuje i početnicima.
Najbitnije je da se ne odustaje ako jelo iz prvog puta ne ispadne kako ste zamislili, jer će svaki sledeći put biti uspešnije od prethodnog.
Recept koji uvek sve oduševi i koji Mirko rado preporučuje su mlinci sa ćuretinom. Ovaj recept je idealan za nedeljni porodični ručak, prazničnu trpezu ili kada pozovete svoje prijatelje u goste. Mlinci sa ćuretinom su prava “balkanska lazanja”, koja će vas osvojiti svojim ukusom.
One malo smelije, Mirko izaziva da probaju biftek Wellington. Takvo jelo je potrebno više puta napraviti kako bi se postigao idealan ukus, ali i izgled jela. Potrebno je da biftek bude srednje pečen, a testo, u kojem se nalazi biftek, mora da ima zlatno žutu i hrskavu koricu.
Iako je teško pronaći ideju o tome šta da skuvate danas za ručak, Mirko Vam otkriva da inspiraciju možete pronaći na neobičnim mestima, poput posla ili u kupovini namirnica. Ukoliko Vas,pak, ideje ne budu pronašle tu, onda ih Vi sami nađite u kulinarskim emisijama ili na profilu "Miretova kuhinja".
Preporučujemo

PITANjE JE DANA KADA ĆE OTVORENO DA UBIJAJU NA ULICI Vučić: Zemlja nam je u velikoj opasnosti, banda vlada ulicama! Pobedićemo ovo zlo zajedno
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obratio se naciji iz Palate Srbija posle četiri dana uzastopnog blokaderskog divljanja i napada na objekte, policiju i građane. Poručio je da je pitanje dana kada će blokaderi da otvoreno ubijaju na ulici, jer im je samo to preostalo. Rekao je da će se u narednim danima činiti da se država povukla, a onda će pokazati svu svoju odlučnost i iskoristiti sva sredstva na raspolaganju da se vrati poredak i mir u zemlju. Sa narodom i građanima zajedno, pobedićemo ovo zlo, poručio je Vučić.
17. 08. 2025. u 12:14 >> 12:44

"SRAM VAS BILO ZA SVE ŠTO RADITE" Vučić sa prezirom odgovorio Žaklini Tatalović na dobacivanja i upadice
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić odgovorio je na upadice i dobacivanja novinarki N1 Žaklini Tatalović.
17. 08. 2025. u 14:28

CIFRA - BOLI GLAVA: Koliku penziju prima Berček? Svakog meseca na račun mu ležu DVE SUME
MNOGI kažu da je Aleksandar Berček jedan od najvećih glumaca na ovim prostorima, a on je svoj talenat dokazivao idući iz uloge u ulogu, i iznova pokazujući čari svog glumačkog umeća.
15. 08. 2025. u 13:20
Komentari (0)