OSKAROVKINI FINI MAFINI: Uživajte u jednostavnoj i slatkoj poslastici u čast slavne glumice Ketrin Hepbern
OSKAROVKA Ketrin Hepbern imala je karijeru dugu 60 godina, a Američki filmski institut ju je proglasio najvećom zvezdom zlatnog doba Holivuda. Njen životni moto je bio: Nikad ne odustaj. Budi ono što jesi. Ne stavljajte previše brašna u kolače.
Ovako je ona pravila mafine.
- šolja kakaoa ili dve table čokolade za kuvanje
- 1/2 šolje neslanog putera
- 1 šolja šećera
- 2 jaja
- 1/4 šolje brašna
- 1 kašičica vanile
- prstohvat soli
- 1 šolja krupno seckanih oraha
Uputstvo:
Otopite puter sa kakaom ili čokoladom zajedno u šerpi na srednje niskoj temperaturi, neprestano mešajući dok se svi sastojci ne sjedine. Uklonite sa vatre i umešajte šećer. Umutite jaja sa kesicom vanilinog šećera. Umešajte brašno, so i orahe. Sve sjedinite i sipajte u pleh dobro namazan maslacem. Pecite na 180 stepeni oko 40 minuta. Kada se kolač potpuno ohladi isecite ga na kockice. Koristite oštar nož i lopaticu kako bi lakše izvadili kolač iz pleha.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
EVROPA RAZMATRA SLANjE 100.000 VOJNIKA U UKRAJINU: Tramp odbio predlog - poznato iz kojih zemalja bi ih bilo najviše
EVROPSKE nacije razmatraju slanje vojnih snaga u Ukrajinu u slučaju prekida vatre ili postizanja mirovnog sporazuma, potvrdili su Rojtersu zvaničnici i diplomate. Razlog je jednostavan - novoizabrani američki predsednik Donald Tramp jasno je stavio do znanja da neće slati američke vojnike u tu zemlju kako bi garantovali bezbednost, potvrdili su Rojtersu zvaničnici i diplomate.
18. 12. 2024. u 17:42
UTICAJ OREŠNIKA NA LONDON: Ruski ambasador – Naterani su da zauzmu uravnoteženiji stav
LANSIRANjE ruske balističke rakete srednjeg dometa „orešnik“ na teritoriju Ukrajine nateralo je London da zauzme uravnoteženiji stav po pitanju izvođenja napada oružjem dugog dometa u dubinu ruske teritorije, izjavio je ambasador Rusije u Velikoj Britaniji Andrej Kelin.
18. 12. 2024. u 17:25
"TRAGEDIJA, POČIVAJ U MIRU" Anđušića pogodila vest - našli ga mrtvog: "Nikad ne znate kroz šta ljudi prolaze"
"TRAGEDIJA, počivaj u miru..."
17. 12. 2024. u 18:26
Komentari (0)