OSKAROVKINI FINI MAFINI: Uživajte u jednostavnoj i slatkoj poslastici u čast slavne glumice Ketrin Hepbern
OSKAROVKA Ketrin Hepbern imala je karijeru dugu 60 godina, a Američki filmski institut ju je proglasio najvećom zvezdom zlatnog doba Holivuda. Njen životni moto je bio: Nikad ne odustaj. Budi ono što jesi. Ne stavljajte previše brašna u kolače.
Ovako je ona pravila mafine.
- šolja kakaoa ili dve table čokolade za kuvanje
- 1/2 šolje neslanog putera
- 1 šolja šećera
- 2 jaja
- 1/4 šolje brašna
- 1 kašičica vanile
- prstohvat soli
- 1 šolja krupno seckanih oraha
Uputstvo:
Otopite puter sa kakaom ili čokoladom zajedno u šerpi na srednje niskoj temperaturi, neprestano mešajući dok se svi sastojci ne sjedine. Uklonite sa vatre i umešajte šećer. Umutite jaja sa kesicom vanilinog šećera. Umešajte brašno, so i orahe. Sve sjedinite i sipajte u pleh dobro namazan maslacem. Pecite na 180 stepeni oko 40 minuta. Kada se kolač potpuno ohladi isecite ga na kockice. Koristite oštar nož i lopaticu kako bi lakše izvadili kolač iz pleha.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
KAKO JE RUSKA RAKETA "PREVARILA" NATO U UKRAJINI? Misteriozno nestajala sa radara, general Popov otkrio o čemu je reč
RUSKA raketa koja je misteriozno nestajala sa NATO radara tokom ovonedeljnog napada na Kijev je „modernizovana raketa H-101“, otkriva za Sputnjik zaslužni vojni pilot, general-major ruske armije Vladimir Popov. Prema njegovim rečima, raketa je prevarila NATO jer može privremeno da nestane sa radara.
15. 11. 2024. u 23:36
"TO BI DOVELO DO POČETKA TREĆEG SVETSKOG RATA" Fico dao reč: Do kraja ću se boriti da Ukrajina ne bude član NATO-a
SLOVAČKI premijer Robert Fico će se do kraja odupirati ulasku Ukrajine u NATO, rekao je u intervjuu za kineski CGTN.
15. 11. 2024. u 19:38
ĐURĐIC I ĐURĐEVDAN: Isti svetac, dve ikone i dva praznika - u čemu su sličnosti i razlike?
SVETOG Georgija ili svetog Đorđa/Đurađa - kako u narodu zovu ovog sveca, pravoslavni Srbi slave dva puta u godini.
16. 11. 2024. u 08:25
Komentari (0)