KOLAČ BEZ BRAŠNA: Posle ovog slatkiša kafa više neće biti ista (FOTO)
RECEPT za ovaj kolač nastao je onog trenutka, kada su domaćici posle komplikovane torte ostala belanca

Foto: A.M.
Ovaj kolač se pravi izuzetno jednostavno, a savršeno se slaže uz kafu i čaj. Nije previše sladak, a pošto ne sadrži brašno (iako može da se doda) kolač nije težak, i prija kao doručak.
KOLAČ BEZ BRAŠNA - Sastojci:
4 belanca Foto: A.M.
4 ravne kašike šećera
4 kašike mlevenih oraha
1 kašika brašna (po želji)
1 kruška (može i jabuka)
šaka suvog grožđa, brusnica, kajsija
šaka oraha, lešnika ili badema
KOLAČ BEZ BRAŠNA - priprema:
Prvo se na sitne kockice isecka suvo voće. Kruška se oljušti i isecka na kockice. Orasi se iseckaju grublje, na veličinu kruške i suvog voća. Kruška će kolaču doneti sočnost, a orasi ukus.
Belanca se dobro ulupaju i doda se šećer. Kada se napravi gust šlag, dodaju se mleveni orasi i smesa se meša varjačom. Dodaju se seckani orasi i suvo voće.

Foto: A.M.
Pek papirom se obloži pleh i u njega sipa kolač. Treba birati pleh koji ima zanimljiv oblik, najbolje okrugao ili u obliku štrudle. Rerna se prethodno zagreje na 180 stepeni, i ubaci pleh sa kolačem.

Foto: A.M.
Kolač je gotov kada dobije rumenu boju. Proverite čačakalicom da li je dobro ispečena i sredina, pa ako nije, kolač pokrijte papirom i ostavite ga još 15 minuta u rerni.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

JEDNA OD NAJLAKŠIH TORTI: Voćna poslastica sa bananama (VIDEO)
13. 02. 2023. u 18:00

MAKARONS KOLAČIĆI najbolji na svetu: Evo kako se prave korak po korak (VIDEO)
13. 02. 2023. u 15:00

MNOGIMA OMILjENA POSLASTICA: Recept za kolač sa makom i čokoladom
10. 02. 2023. u 18:00

ČOKOLADNI KOLAČ SA LEŠNICIMA VRHUNSKOG UKUSA: Ako volite slatko, ovo je idealan kolač
07. 02. 2023. u 12:00 >> 17:11

ŠOJGU UPOZORAVA: Taj potez bi mogao dovesti do trećeg svetskog rata
SEKRETAR Saveta bezbednosti Rusije Sergej Šojgu upozorio je da bi uvođenje mirovnjaka na istorijske teritorije Rusije moglo dovesti do trećeg svetskog rata.
24. 04. 2025. u 19:46

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

USTAŠLUK NA DELU I Hrvatski kardinal veliča Tompsona - totalno ludilo u Hrvatskoj
KOLIKO je Hrvatska ogrizla u mržnji prema Srbima govori činjenica da je čak i tamošnji kardinal govorio o koncertu Topsona poznatog po pesmama koje veličaju klanje Srba.
24. 04. 2025. u 17:01
Komentari (0)