OBRADUJTE UKUĆANE: Danas pravimo čoko-mak štrudlice (FOTO/VIDEO)
POSLASTICA pred vikend
Vikendom imamo više vremena, pa možemo da napravimo i nešto slatko.
Čoko mak štrudlice - sastojci:
450 gr brašna
1/2 kvasca
1/2 praška za pecivo
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
1 jaje
1 dcl jogurta
1/2 dcl ulja
Čoko mak štrudlice - premaz:
125gr margarina
Za fil je potrebno;
400 gr mlevenog maka
2 dcl vrelog mleka
Čoko mak štrudlice - glazura:
čokolada
Čoko mak štrudlice - priprema:
Od navedenih sastojaka zamesite testo. Zamešeno testo ostavite da naraste. Umutite margarin sa žumancima. Mleveni mak pomešate sa vrelim mlekom. Nadošlo testo podelite na 2 jufke.
Svaku razvuci u pravougaonik i premazati premazom. Preko premaza stavite fil od maka. Sve to urolate u rolat. Zatim isecete na manje rolatiće. Pecite ih u zagrejanoj rerni na 220 stepeni dok ne porumene. Kada se dobro ohlade, štrudlice prelijete glazurom od čokolade. Prijatno.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
VELIKI RASKOL OKO UKRAJINE: Makron i Šolc prvi put odbili Vašington - "Možda smo glupi, ali nismo toliko"
DOŠLO je do velikog raskola između vlada SAD i Evrope oko plana za obezbeđivanje ogromnog kredita od 50 milijardi dolara za Ukrajinu uoči samita G7 u Italiji, piše briselski Politiko.
12. 06. 2024. u 20:30
TORNADO POGODIO SRBIJU: Olujno nevreme sa grmljavinom opustošilo ove krajeve zemlje (VIDEO)
SRBIJA je danas bila na udaru grmljavinskih procesa sa pljuskovima. U delovima zemlje zabeležene su i grmljavinske oluje. Oluje sa gradom pogodile su šire područje Požege i Čačka.
12. 06. 2024. u 20:25
DAO OTKAZ U "GRANDU": Radu sam izbacio, a Popović me pitao "Šta glumiš?" Jednom su me batinaši čekali...
GORAN Čomor omiljen je među publikom pa i poznat po svom oštrom jeziku, te se ne isplati stati mu na žulj.
11. 06. 2024. u 16:49
Komentari (0)