BRAUNI SA ŠLJIVAMA I ORASIMA, KOLAČ ZA ČISTU DESETKU: Lako se pravi, a savršeno sočan danima
Čokolada i šljive, pa uz sve to i orasi... Ko može da odoli ovog kombinaciji? Probajte recept za braunije od sezonskog voća, neverovatno su sočni!
Sastojci:
- 1 šolja putera
- 2 šolje smeđeg šećera
- 4 jaja
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 200 g tamne čokolade (70% kakaoa), otopljene i blago ohlađene
- 1 i 1/3 šolje brašna
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 1/2 šolje seckanih oraha, lešnika
- 1 šolja seckanih svežih šljiva (ili suvih šljiva natopljenih u toploj vodi i oceđenih)
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni Celzijusa i pripremite pleh (oko 20x20 cm) obložen papirom za pečenje. U šerpi otopite puter na srednje niskoj vatri. Dodajte smeđi šećer i promešajte dok se šećer ne rastvori i smesa postane glatka. Sklonite s vatre i ostavite da se malo ohladi. Umutite jaja i ekstrakt vanile u drugoj posudi, zatim polako sipajte ohlađenu otopljenu čokoladu uz neprestano mešanje. Dobro promešajte. Dodajte brašno, so i prašak za pecivo. Mešajte sve dok se sastojci dobro sjedine. Dodajte seckane orase (lešnike) i seckane šljive, pa sve pažljivo promešajte. Sipajte smesu u pripremljen pleh i poravnajte površinu.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 25-30 minuta. Kad zabodete čačkalicu treba na njoj da bud enekoliko mrvica, ali ne previše da bude iznutra "mokar". Izvadite kolač iz rerne i ostavite da se potpuno ohladi u plehu pre nego što ga isečete na kocke.
(Kurir Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
RUSI SE KUNU U OVAJ RECEPT: Najbolji uštipci od 4 sastojaka - gotovi za 15 minuta
08. 08. 2023. u 17:09
PILEĆA SUSAM SALATA: Savršena salata gotova za pet minuta (VIDEO)
08. 08. 2023. u 11:20
STIGAO ŽESTOK ODGOVOR TRAMPU OD PREDSEDNIKA: To je naše i tako će ostati!
PREDSEDNIK Paname Hose Mulino poručio je da Panamski kanal pripada njegovoj državi i da oko toga neće biti pregovora.
23. 12. 2024. u 08:54
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
"SRCE MOJE, DUŠO MOJA" Dajana grca u suzama zbog Žike, a on je grli: "Setila sam se naše svadbe" (VIDEO)
"ZASLUŽIO si da te zagrlim i poljubim..."
23. 12. 2024. u 10:06
Komentari (0)