BRAUNI SA ŠLJIVAMA I ORASIMA, KOLAČ ZA ČISTU DESETKU: Lako se pravi, a savršeno sočan danima
Čokolada i šljive, pa uz sve to i orasi... Ko može da odoli ovog kombinaciji? Probajte recept za braunije od sezonskog voća, neverovatno su sočni!

Foto Jutjub/Printskrin
Sastojci:
- 1 šolja putera
- 2 šolje smeđeg šećera
- 4 jaja
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 200 g tamne čokolade (70% kakaoa), otopljene i blago ohlađene
- 1 i 1/3 šolje brašna
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 1/2 šolje seckanih oraha, lešnika
- 1 šolja seckanih svežih šljiva (ili suvih šljiva natopljenih u toploj vodi i oceđenih)
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni Celzijusa i pripremite pleh (oko 20x20 cm) obložen papirom za pečenje. U šerpi otopite puter na srednje niskoj vatri. Dodajte smeđi šećer i promešajte dok se šećer ne rastvori i smesa postane glatka. Sklonite s vatre i ostavite da se malo ohladi. Umutite jaja i ekstrakt vanile u drugoj posudi, zatim polako sipajte ohlađenu otopljenu čokoladu uz neprestano mešanje. Dobro promešajte. Dodajte brašno, so i prašak za pecivo. Mešajte sve dok se sastojci dobro sjedine. Dodajte seckane orase (lešnike) i seckane šljive, pa sve pažljivo promešajte. Sipajte smesu u pripremljen pleh i poravnajte površinu.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 25-30 minuta. Kad zabodete čačkalicu treba na njoj da bud enekoliko mrvica, ali ne previše da bude iznutra "mokar". Izvadite kolač iz rerne i ostavite da se potpuno ohladi u plehu pre nego što ga isečete na kocke.
(Kurir Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

RUSI SE KUNU U OVAJ RECEPT: Najbolji uštipci od 4 sastojaka - gotovi za 15 minuta
08. 08. 2023. u 17:09

PILEĆA SUSAM SALATA: Savršena salata gotova za pet minuta (VIDEO)
08. 08. 2023. u 11:20

ŠOJGU UPOZORAVA: Taj potez bi mogao dovesti do trećeg svetskog rata
SEKRETAR Saveta bezbednosti Rusije Sergej Šojgu upozorio je da bi uvođenje mirovnjaka na istorijske teritorije Rusije moglo dovesti do trećeg svetskog rata.
24. 04. 2025. u 19:46

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

USTAŠLUK NA DELU I Hrvatski kardinal veliča Tompsona - totalno ludilo u Hrvatskoj
KOLIKO je Hrvatska ogrizla u mržnji prema Srbima govori činjenica da je čak i tamošnji kardinal govorio o koncertu Topsona poznatog po pesmama koje veličaju klanje Srba.
24. 04. 2025. u 17:01
Komentari (0)