Jedan od onih starih, proverenih recepata koji su nam ostavljeni generacijama unazad, da nas povezuju s prošlošću i raduju buduće trenutke. Baklava štrudlice, dragulji ukusa koji spajaju kvasno pecivo i nadev sličan baklavi, oduševljavajuće su ukusne i bogate tradicijom. Ovaj recept je poput mosta između vekova, omogućavajući nam da se posladimo i gostimo još mnogo generacija. Sa video-uputstvom korak po korak, ove starinske poslastice postaju dostupne svima koji žele da se upuste u magični kulinarski doživljaj.
Nekada se kačamak služio kao zamena za hleb, a bio je obavezan na trpezi u vreme posta. U vreme kada nije bio post, imućniji seljaci su u ovo jelo dodavali puter ili mast, kao i sir.
Tiramisu je nadaleko poznata italijanska poslastica koja oduševljava svojom jednostavnošću i savršeno kremastim ukusom, a ako mu dodate kesten pire, dobićete još puniji i lepši ukus.
Komentari (0)