SOČNA SLANA TORTA BEZ PEČENJA SA TOST HLEBOM: Izdašna je, vrlo jeftina i preukusna, a pravi se za svega pola sata
RECEPT za slanu tortu sa tost hlebom morate zapisati, jer čim je probate, postaće obavezan deo vaše trpeze!
Slana torta sa tost hlebom se toliko lako pravi, a ukus joj je fenomenalan! Potrebno je samo da pomešate namirnice i namažete preko korica od tosta. Svako ko je probao, bio je očaran i nije se zaustavio na samo jednom parčetu!
Potrebno je:
- 18 kriški tost hleba
- 200 g krem sira
- 200 g kisele pavlake
- 200 g majoneza
1. fil:
- 100 g šunke
- 1 kašika kečapa
2. fil:
- 2 kuvana jajeta
- 4 kisela krastavčića
3.fil:
- 100 g kačkavalja
Dekoracija:
- peršun
- žumance
Način pripreme:
U činiju stavimo krem sir, majonez i pavlaku. Mešamo dok se sve lepo ne sjedini. Podelimo na tri dela.
U prvi fil dodamo šunku koju smo iseckali na kockice i kečap. U drugi fil dodajemo narendana kuvana jaja i oceđene narendane kisele krastavčiće. U treći fil dodajemo narendan kačkavalj.
Skinemo koricu sa tost hleba i ređamo u pleh šest kriški kako bismo formirali prvu koru. Preko tost hleba stavimo prvi fil.
Zatim poređamo tost hleb i formiramo drugu koru. Preko stavimo drugi fil.
Pređamo tost hleb i formiramo treću koru. Preko stavimo treći fil. Slanu tortu dekorišemo peršunom i narendanim žumancetom.
Ostavimo par sati u frižideru da se slana torta dobro ohladi, a potom je isecite na kocke i poslužite.
(Kurir Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
NAPRAVITE SAMSU: Recept za tradicionalnu pitu sa sirom (VIDEO)
02. 08. 2023. u 07:00
INTEGRALNI HLEB BEZ KVASCA: Ne goji, a čuva i vaše zdravlje (RECEPT)
01. 08. 2023. u 11:00
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
KO ĆE ZAMENITI ŽIKU JAKŠIĆA? "Ja najbolje znam šta želim od toga"
"SIGURAN sam da niko ne može da zadovolji moje zahteve i viziju kako ja to zamišljam."
21. 01. 2025. u 19:19
Komentari (0)