FENOMENALNO POSNO MEDENO SRCE: Parira i najskupljim kolačima, neverovatno je ekonomično i priprema se veoma brzo

16. 08. 2023. u 08:00

UKUS će vas osvojiti na prvi zalogaj jer se topi u ustima, pravićete ga ponovo!

ФЕНОМЕНАЛНО ПОСНО МЕДЕНО СРЦЕ: Парира и најскупљим колачима, невероватно је економично и припрема се веома брзо

Foto: Jutjub/Printskrin/ Arijeva kuhinja

Danas spremamo fenomenalnu brzu posnu tortu medeno srce. Ukoliko ste ljubitelj medenjaka i ovu tortu ćete svrstati u svoje favorite. Ide rame uz rame sa mnogo skupljim i komplikovanijim kolačima, a njen ukus ostavlja bez teksta. Nežan je, sočan, mirisan, sve se topi u ustima.

Mali saveti:

Što se tiče sode bikarbone, nemojte preterati da torta ne poprimi gorku notu. Ako razmišljate da dodate prašak za pecivo, nemojte to činiti, soda bikarbona daje lepšu boju i kolač je mnogo sočniji nego sa praškom za pecivo.

Sastojci:

  • 300 g brašna
  • 100 g šećera
  • 2 kašike kakao praha
  • 2 kašike začina za medenjake
  • 1 kašika sode bikarbone (10 g)
  • 300 ml vode
  • 100 ml ulja
  • 2 kašike meda
  • 200 g džema od kajsije ili breskve

Pomešate sve sastojke i prepolovite na pola, torta se sastoji iz dve kore.

 

SASTOJCI ZA PUNjENjE:

  • 300 g džema od kajsije
  • 3 kašike ključale vode

SASTOJCI ZA ČOKOLADNI PRELIV:

  • 150 g posne čokolade
  • 3 kašike ulja
  • 3 kašike biljne kreme za kuvanje

Ukoliko je smesa previše gusta, dodajte 1 do 2 kašike vrele vode.

Pecite na 180 stepeni ukupno 25 minuta. Prečnik tepsije je 24x36 cm.

(Kurir Stil)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MI SMO USPAVANI DIV, DRUGO MESTO NA TABELI NIJE OPCIJA! Prvo obraćanje novog trenera Partizana od kad je stigao u klub