FENOMENALNO POSNO MEDENO SRCE: Parira i najskupljim kolačima, neverovatno je ekonomično i priprema se veoma brzo

Novosti online

16. 08. 2023. u 08:00

UKUS će vas osvojiti na prvi zalogaj jer se topi u ustima, pravićete ga ponovo!

ФЕНОМЕНАЛНО ПОСНО МЕДЕНО СРЦЕ: Парира и најскупљим колачима, невероватно је економично и припрема се веома брзо

Foto: Jutjub/Printskrin/ Arijeva kuhinja

Danas spremamo fenomenalnu brzu posnu tortu medeno srce. Ukoliko ste ljubitelj medenjaka i ovu tortu ćete svrstati u svoje favorite. Ide rame uz rame sa mnogo skupljim i komplikovanijim kolačima, a njen ukus ostavlja bez teksta. Nežan je, sočan, mirisan, sve se topi u ustima.

Mali saveti:

Što se tiče sode bikarbone, nemojte preterati da torta ne poprimi gorku notu. Ako razmišljate da dodate prašak za pecivo, nemojte to činiti, soda bikarbona daje lepšu boju i kolač je mnogo sočniji nego sa praškom za pecivo.

Sastojci:

  • 300 g brašna
  • 100 g šećera
  • 2 kašike kakao praha
  • 2 kašike začina za medenjake
  • 1 kašika sode bikarbone (10 g)
  • 300 ml vode
  • 100 ml ulja
  • 2 kašike meda
  • 200 g džema od kajsije ili breskve

Pomešate sve sastojke i prepolovite na pola, torta se sastoji iz dve kore.

 

SASTOJCI ZA PUNjENjE:

  • 300 g džema od kajsije
  • 3 kašike ključale vode

SASTOJCI ZA ČOKOLADNI PRELIV:

  • 150 g posne čokolade
  • 3 kašike ulja
  • 3 kašike biljne kreme za kuvanje

Ukoliko je smesa previše gusta, dodajte 1 do 2 kašike vrele vode.

Pecite na 180 stepeni ukupno 25 minuta. Prečnik tepsije je 24x36 cm.

(Kurir Stil)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

LOŠE VESTI ZA SINERA: Prvo doping afera, a sada i ovo