KOLAČ BEZ BRAŠNA JE VIRALAN NA MREŽAMA: Isprobajte ovaj jednostavan recept - Brzo, lako i veoma ukusno! (VIDEO)

Novosti onlajn

24. 08. 2023. u 07:25

NEKADA su jednostavni i brzi kolači najbolji, a ovaj u koji ne ide ni trunka brašna je dokaz za to!

КОЛАЧ БЕЗ БРАШНА ЈЕ ВИРАЛАН НА МРЕЖАМА: Испробајте овај једноставан рецепт - Брзо, лако и веома укусно! (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/Jutjub/Schnelle Rezepte

Kolač bez brašna u koji ide jogurt postao je viralni hit na Jutjubu jer se priprema brzo, a vrlo je ukusan. 

Sastojci:

4 jajeta

350 gr jogurta
3 kašike šećera
3 kašike gustina
vanilin šećer
malo soli
šećer u prahu

Priprema:

Razdvojite žumanca i belanca. Mutite belanca s malo soli dok ne dobijete čvrstu penu. Žumanca umutite sa šećerom i vanilom dok potpuno ne pobele. Sada dodajte 3 kašike gustina muteći mikserom i na kraju i jogurt.

Sjedinite belanca i žumanca polako žicom ili silikonskom spatulom.

Sipajte u kalup za tortu obložen pek-papirom. Lupnite par puta kalupom o sto, da se smesa poravna.

Pecite 30 do 40 minuta na temperaturi od 180 stepeni. Dok je vruće polako skinite kalup pa pospite šećerom u prahu.

Po želji, kolač garnirajte voćem, pekmezom, čokoladom ili orašastim plodovima.

Pogledajte video pripreme kolača, koji je pogledalo više od dva miliona ljudi. 

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!