PREUKUSNI SU I BRZO SE PRAVE: Trouglići sa krem bananicama
TROUGLIĆI su veoma ukusni, a pritom brzo se pripremaju.
 
                                                                                    Foto Shutterstock
Sastojci:
* slatka pavlaka, 200 ml
 
* vanilin šećer, 2 kesice
* eurokrem, 80 g
* čokolada za kuvanje, 50 g
* mleveni keks, 200 g
* krem bananice, 4 komada
Priprema:
- U šerpu usuti slatku pavlaku, dodati vanilin šećer, izmešati i staviti na vatru. Kad provri, dodati maslac, čokoladu za kuvanje, eurokrem i mešati dok se svi sastojci ne sjedine. Skloniti šerpu sa ringle, ostaviti da se smesa prohladi, pa u mlaku smesu dodati mleveni keks. Izmešati i ostaviti da se dobro ohladi. Trouglasti kalup obložiti providnom prianjajućom folijom, ravnomerno rasporediti polovinu smese, preko poređati krem bananice, pa prekriti ostatkom smese. Prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti u frižider da se stegne. Kolač izručiti iz kalupa. Seći na trougliće željene debljine, servirati i poslužiti.
(Super recepti/Žena)
 
                    
                    UKRAJINSKI VOJNICI U KLANICI POKROVSKA: "U gradu je pravi pakao, Rusi doveli sve snage koje mogu"
RUSKA pešadija prodrla je u gradske granice jednog od glavnih strateških ciljeva predsednika Rusije Vladimira Putina, preteći da ga opkoli. Ukrajinske specijalne snage uključile su se u borbe u urbanom području.
29. 10. 2025. u 17:43
 
                    
                    SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
 
                    
                    Udala se za 25 leta starijeg čobanina, doživela šok kad je umro
Marsel Amfu je čitav svoj život živeo jednostavno. Njegova kuća nije imala ni struje ni vode. To mu je omogućilo da uštedi ogromne sume novca.
28. 10. 2025. u 21:37
 
                     
                     
                     
                     
                                         
                                         
                                 
                                         
                                         
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    
                    
Komentari (0)