NEODOLJIVI UKUS, KOLAČ SA LEŠNIKOM: Kremasti čokoladni fil i lešnik daju simfoniju ukusa
SPOJ kremastog čokoladnog fila i lešnika daju neodoljiv ukus ovom kolaču.

Foto Shutterstock
Potrebno:
Za koru:
* jaja,2 komada
* šećer,350 g
* brašno,280 g
* prašak za pecivo,1 kesica
* ulje, 200 ml
* mleko,300 ml
* lešnik,100 g
Za fil:
* jaja,1 komad
* margarin,125 g
* čokolada za kuvanje,100 g
Za posipanje:
lešnik,70 g
Priprema:
* Za koru: Mikserom umutiti jaja,dodati šećer i mutiti mikserom.Naizmenično dodavati ulje i mleko i lagano mutiti mikserom.Umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo i lagano sjediniti mikserom. Dodati prepečeni,mleveni lešnik i mutiti mikserom na najmanjoj brzini. Smesu uliti u pleh koji ste obložili pek-papirom. Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta.Gotovu koru izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohladi. Za to vreme pripremiti fil. Jaje i šećer razmutiti viljuškom. U šerpu staviti iseckan margarin,staviti na vatru i mešati dok se margarin ne otopi,pa dodati razmućeno jaje i šećer i ukuvati. Umešati čokoladu za kuvanje i meśati dok se čokolada ne otopi i dok smesa ne dobije potrebnu gustinu. Fil naneti preko ohlađene kore. Posuti krupno seckanim,prepečenim lešnikom i ostaviti da se ohladi. Kolač seći na parčad željene veličine, servirati i poslužiti.
(Super recepti/Žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

AMERIKA BESNA ZBOG ODBIJANjA KIJEVA DA PRIZNA RUSKE TERITORIJE: Evo zašto su propali pregovori u Londonu
PREGOVORI o okončanju konflikta u Ukrajini, koji su trebali biti održani danas u Londonu na nivou ministara spoljnih poslova Velike Britanije, SAD, Francuske, Nemačke i Ukrajine, odloženi su nakon što su američki zvaničnici otkazali učešće.
23. 04. 2025. u 16:24

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

TUGA NA RTS-u: Voditeljka Dnevnika slomljena, oprostila se od koleginice: "Mirno spavaj, neću te zaboraviti" (FOTO)
"MIRNO spavaj, a ja te nikada neću zaboraviti..."
23. 04. 2025. u 13:02
Komentari (0)