NEODOLJIVI UKUS, KOLAČ SA LEŠNIKOM: Kremasti čokoladni fil i lešnik daju simfoniju ukusa
SPOJ kremastog čokoladnog fila i lešnika daju neodoljiv ukus ovom kolaču.
Potrebno:
Za koru:
* jaja,2 komada
* šećer,350 g
* brašno,280 g
* prašak za pecivo,1 kesica
* ulje, 200 ml
* mleko,300 ml
* lešnik,100 g
Za fil:
* jaja,1 komad
* margarin,125 g
* čokolada za kuvanje,100 g
Za posipanje:
lešnik,70 g
Priprema:
* Za koru: Mikserom umutiti jaja,dodati šećer i mutiti mikserom.Naizmenično dodavati ulje i mleko i lagano mutiti mikserom.Umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo i lagano sjediniti mikserom. Dodati prepečeni,mleveni lešnik i mutiti mikserom na najmanjoj brzini. Smesu uliti u pleh koji ste obložili pek-papirom. Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta.Gotovu koru izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohladi. Za to vreme pripremiti fil. Jaje i šećer razmutiti viljuškom. U šerpu staviti iseckan margarin,staviti na vatru i mešati dok se margarin ne otopi,pa dodati razmućeno jaje i šećer i ukuvati. Umešati čokoladu za kuvanje i meśati dok se čokolada ne otopi i dok smesa ne dobije potrebnu gustinu. Fil naneti preko ohlađene kore. Posuti krupno seckanim,prepečenim lešnikom i ostaviti da se ohladi. Kolač seći na parčad željene veličine, servirati i poslužiti.
(Super recepti/Žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
KO ĆE ZAMENITI ŽIKU JAKŠIĆA? "Ja najbolje znam šta želim od toga"
"SIGURAN sam da niko ne može da zadovolji moje zahteve i viziju kako ja to zamišljam."
21. 01. 2025. u 19:19
Komentari (0)