POSNE BAJADERE SA ORASIMA: Sitni kolači koji su potpuni hit - savršene da se zasladite i za Badnji dan
POSNE bajadere sa orasima i urmama su sitni kolači koje ćete napraviti očas posla, a koji su ukras svake slavske ili praznične trpeze. Ovi sitni kolači se prave od jednostavnih i jeftinih sastojaka, a mi vam umesto standardnog predlažemo ovaj recept.
U toku je božićni post, pa svi praznici i slave koji su u ovom periodu trebalo bi da budu posni. Ipak, ono čemu niko ne može da odoli svakako jesu bajadere. Bajadere napravljene sa orasima i urmama možete bez griže savesti da jedete u toku posta. Uživajte.
Potrebno:
* 1 šolja oraha
* 3 kašike kokosovog ulja
* 1/4 šolje putera od kikirikija
* 3 kašike javorovog sirupa/meda
* 1/2 kašičice soli
Za preliv:
* 12 velikih urmi
Za dekoraciju:
* orasi
Recept za posne bajadere sa orasima i urmama:
Mlevene orahe pomešajte sa mlevenim bademima, istopljenim kokosovim ulje, puterom od kikirikija, medom ili javorovim sirupom i dodajte so. Lepo sjedinite smesu za posne bajadere, a zatim utisnite u kalup koji ste obložili pek papirom. Urme potopite u vodu nekih 15 minuta, pa procedite i dobro izblendirajte. Dodajte i mlevene orahe, pa pomešajte. Preko stavite smesu od urmi i lepo poravnajte. Ukrasite posne bajadere orasima i stavite u frižider da se stegnu.
(StvarUkusa/Mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ZA SVE DOMAĆICE JEFTIN RUČAK: Ćufte od hleba u paradajz sosu (VIDEO)
13. 12. 2023. u 12:58
ZVEZDA SVAKE PRAZNIČNE TRPEZE: Posne baklava rolnice sa orasima i grizom
12. 12. 2023. u 11:44
POKLON VIKTORA ORBANA BRATU VUČIĆU: U Srbiju stigla moćna borbena vozila! (FOTO)
U REPUBLIKU Srbiju ušla je velika železnička kompozicija natovarena sa 50 oklopnih borbenih transportera BTR-80A koji će pojačati jedinice Vojske Republike Srbije. To je poklon mađarskog premijera Viktora Orbana srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću.
01. 06. 2024. u 13:24
VREME JE ZA SPEKTAKL – DRUGA ŠANSA ZA MILIONERE ILI 15. TITULA ZA KRALjEVE? Pogledajte šta nas očekuje u finalu Lige šampiona!
Nakon finala Lige Evrope i Lige konferencija, ove subote u Londonu se održava i finale Lige šampiona!
01. 06. 2024. u 15:00
"SLOMILO ME JE, POTPUNO" Smrt u domu Snežane Savić - glumica mesecima ćutala: "Mnogo mi je teško..."
DOM dramske umetnice početkom godine zavijen je u crno, a ona od tog trena ne može da dođe sebi.
30. 05. 2024. u 20:59
Komentari (0)