KOLAČ SA ŠUMSKIM VOĆEM: Savršen uz šolju čaja ili kafe, za mirnu nedelju kod kuće!
OVO je kolač koji će vas, već na prvi zalogaj, podsetiti na detinjstvo. Savršen uz šolju čaja ili kafe, za mirnu nedelju kod kuće, praznike, ili kad god poželite nešto jednostavno, a efektno.
FOTO: Novosti
Sastojci:
- 200 gr putera (omekšalog)
- 1 šolja šećera
- 4 jaja
- 2 šolje brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1/2 šolje mleka
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 2 kašike kakao praha
- 1–1,5 šolja šumskog voća (npr. smrznute maline, ribizle, kupine)
- 1 kašika brašna (za posipanje voća)
Dodatno:
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Umutite puter i šećer dok ne postanu lagani i penasti. Dodajte jaja jedno po jedno, uz neprekidno mešanje. Dolijte mleko i dodajte ekstrakt vanile. Prosejte brašno i prašak za pecivo, pa lagano umešajte u smesu špatulom.
Podelite testo na dva dela – u jedan dodajte kakao prah i promešajte. Šumsko voće lagano posipajte brašnom da ne potone, pa ga rasporedite u oba dela testa.
U pleh za hleb (oko 12×30 cm), obložen papirom za pečenje, naizmenično sipajte svetlo i tamno testo.
Za mermerni efekat lagano provucite kašiku kroz smesu. Pecite u zagrejanoj rerni na 170°C, 50–60 minuta (dok čačkalica ne izađe suva). Ohladite i posipajte šećerom u prahu.
Prijatno!
Preporučujemo
VELIKI STRAH ZAVLADAO U EVROPI Zelenskog upozoravaju: "Ništa ne potpisuj"
EVROPSKI čelnici potajno savetuju ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog da bude oprezan povodom napora Sjedinjenih Država da postignu mirovni sporazum sa Rusijom.
07. 12. 2025. u 08:38
NOVI DETALjI U ISTRAZI, ZAVRŠENO VEŠTAČENjE VOZILA Otkriveno kako je došlo do nesreće u kojoj su poginuli Ana Radović i Aleksandar
OTKRIVENI su novi detalji iz istrage tragične saobraćajne nesreće u kojoj su stradali Ana Radović (20) i Aleksandar Masalušić (37).
07. 12. 2025. u 07:16
DRSKO: Jelisaveta Orašanin BEZ DONjEG VEŠA šeta ulicom (FOTO)
GLUMICA Jelisaveta Orašanin ponovo je privukla svu pažnju kada se pojavila u kombinaciji koja je izazvala pravu buru na mrežama.
06. 12. 2025. u 20:35
Komentari (0)