TOLIKO JE UKUSNA, DA ISTOG MOMENTA STAVITE DUPLU MERU: Čokoladna poslastica sa kruškama
FENOMENALNOG je ukusa, svi će vam tražiti recept.

Foto Shutterstock
Ovaj kolač sa kruškama odličan je za sve prilike.
Potrebno:
* 4 jajeta
* 4 kruške
* 200 g čokolade za kuvanje
* 60 g margarina
* 70 g šećera
* 100 g brašna
* kesica vanilin šećera
* kesica praška za pecivo
Priprema:
Očistite tri kruške i isecite ih na kockice. Napravite sneg od belanaca, a žumanca umutite sa šećerom. Dodajte brašno i prašak za pecivo. Na laganoj vatri otopite čokoladu i margarin i umešajte ih u testo. Dodajte belanca i kruške. Sve dobro promešajte, pa smesu sipajte u podmazan pleh. Četvrtu krušku oljuštite i isecite na kriške, pa ih poređajte preko testa. Pecite oko 20 minuta na 180 stepeni. Kolač ohladite i služite.
(Trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

GURMANSKO SAVRŠENSTVO: Napravite punjene ćevape, ukusniji su od klasičnih
11. 12. 2023. u 10:00

OVAKVU JOŠ NISTE PROBALI! Mimoza sa pečurkama, da čula ukusa uživaju
10. 12. 2023. u 14:00

TRADICIONALNO JELO KOJE SRBI OBOŽAVAJU: Slana sarma torta idealna za slave
09. 12. 2023. u 11:00

AMERIKA BESNA ZBOG ODBIJANjA KIJEVA DA PRIZNE RUSKE TERITORIJE: Evo zašto su propali pregovori u Londonu
PREGOVORI o okončanju konflikta u Ukrajini, koji su trebali biti održani danas u Londonu na nivou ministara spoljnih poslova Velike Britanije, SAD, Francuske, Nemačke i Ukrajine, odloženi su nakon što su američki zvaničnici otkazali učešće.
23. 04. 2025. u 16:24

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

TUGA NA RTS-u: Voditeljka Dnevnika slomljena, oprostila se od koleginice: "Mirno spavaj, neću te zaboraviti" (FOTO)
"MIRNO spavaj, a ja te nikada neću zaboraviti..."
23. 04. 2025. u 13:02
Komentari (0)