IZNENADIĆETE SE - SUPER RECEPT ZA ČUVENU ROZEN TORTU: Sigurno niste znali da u fondan treba da dodate komad margarina
ROZEN torta je starinska poslastica koja se nekada pravila mnogo komplikovanije nego danas, jer ste kore sami morali da pravite. Danas možete da ih kupite u svakoj prodavnici, ali opet treba da uložite malo truda i preciznosti kada pravite ovu čuvenu poslasticu.
Fondan je ovde najkomplikovaniji za pripremu, ali postoje cake koje će vam pomoći da on ispadne savrešno. Prvo, dodajte par kapi limuna da se šećer ne kristalizuje, a onda i parčence margarina koji će pomoći da ne puca. Poslužite posle ukusne badnje večere.
Potrebno:
* 1 pakovanje korica
* 240 g margarina
* 380 g šećera
* 400 g mlevenih oraha
* 2 kesice vanilin šećera
Za fondan:
* 300 g šećera u prahu
* crvena boja za kolače
* par kapi limuna
Priprema:
Šećer i vanilin šećer sipajte u šerpu i prelite vodom, da ogrešne. Kada krene da vri sklonite sa šporeta i dodajte mlevene orahe. Promešajte i ostavite da se ohlati. Margarin sobne temperature dobro umutite. Zatim dodajte ohlađeni fil sa orasima i sve dobro sjedinite mikserom. Pleh obložite providnom folijom, pa stavite jednu koru.
Premažite je filom, pa stavite drugu koru i tako ređajte dok ne utrošite sve sastojke.
Poslednji red treba da bude kora. Pokrijte providnom folijom i preko stavite drugi pleh, a onda i nešto teško da pritisne, pa stavite u frižider preko noći. Sutradan napravite glazuru tako što ćete šećer u prahu staviti u neku posudu, a preko polako sipajte ključalu vodu. Sipajte je postepeno, jer smesa za fondan ne sme da bude retka.
Stavite par kapi crvene boje i promešajte. Nakon toga sipajte i 2-3 kapi limunovog soka, a ako želite da fonadan ne puca dodajte malo parče margarina koji će se otopiti u vreloj smesi. Vrelu smesu za fondan brzo premažite preko torte i ostavite u frižideru da se stegne.
(StvarUkusa/Mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
KO ĆE ZAMENITI ŽIKU JAKŠIĆA? "Ja najbolje znam šta želim od toga"
"SIGURAN sam da niko ne može da zadovolji moje zahteve i viziju kako ja to zamišljam."
21. 01. 2025. u 19:19
Komentari (0)