OSVEŽAVAJUĆI FIL OD PAVLAKE, SA KIVIJEM I MANDARINAMA: Recept za zimsku voćnu tortu - pravi se na ovaj način!
VOĆNA torta sa svežim voćem u sred zime je vrlo lagana i jednostavna.

Foto Shutterstock
Torta je izuzetno lagana jer se bazira na kiviju i mandarinama. Sveža voćna torta može da se prilagođava sezoni, tako što ćete da koristite voće koje je aktuelno.
Potrebno:
Patišpanj:
* 130 g brašna
* 4 jaja - sobne temperature
* 80 g šećera
* 1 ¾ kašike putera - otopljenog
* ½ kašičice ekstrakta vanile
* ¼ kašičice soli
Sirup za prelivanje:
* 40 ml vrele vode
* 3 kašike šećera
Šlag:
* 250 g slatke pavlake
* 6 do 8 kašika šećera u prahu
Voćni fil:
* 200 g kivija iseckanog
Recept za svežu voćnu tortu:
Korak 1:
Napravite patišpanj:
Za svežu voćnu tortu zagrejte rernu na 180 °. Prekrijte dno kalupa za torte papirom za pečenje. U veliku posudu dodajte jaja, šećer, ekstrakt vanile i so. Stavite ovu posudu unutar veće posude koja je ispunjena toplom vodom. Mikserom na velikoj brzini mutite smesu oko 8 do 10 minuta. Nakon toga ubacite brašno iz tri puta, tako što ćete da ga prosejete. Polako ubacite puter u smesu i izmešajte. Nakon toga testo stavite u kalup i pecite oko 20 minuta dok čačkalica ne bude suva. Kada izvadite patišpanj iz rerne pustite da se ohladi i izvadite ga iz kalupa.

Foto Shutterstock
Korak 2:
Napravite šlag:
Izmutite slatku pavlaku i šećer dok ne dobijete šlag za svežu voćnu tortu.
Korak 3:
Napravite sirup za preliv i pripremite voće:
Rastopite šećer u toploj vodi i ostavite po strani. Patišpanj isecite na tri dela većim nožem. Prvi sloj patišpanja premažite pripremljenim sirupom, a zatim premažite šlagom. Preko toga stavite komadiće kivija i mandarine, koje ste prethodno prirpemili. Postupak ponovite još dva puta i završite slojem svežeg voća. Uživajte u jednostavnoj i svežoj voćnoj torti!
(StvarUkusa/Mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

AROMATIČAN JE, OLAKŠAVA VARENjE I SMANjUJE NADUTOST: Blagotvorni čaj od lovora
10. 01. 2024. u 08:00

NIKAD MEKŠE, A SVEŽE SU I SUTRADAN: Slatke i slane mlečne kiflice (VIDEO)
10. 01. 2024. u 09:00

NAPRAVITE NAJUKUSNIJE LAZANjE OD OSTATAKA: Ostalo vam je mesa od božićnog ručka?
10. 01. 2024. u 11:00

RULjA IZVUKLA BRITANCA IZ STANICE I ZAPALILA GA: Policija nije reagovala iz straha za sopstvenu bezbednost
BRITANSKI državljanin preminuo je od posledica teških opekotina nakon što ga je, prema navodima lokalnih medija, grupa ljudi izvukla iz policijske stanice i zapalila na ulici, javlja Skaj njuz.
22. 04. 2025. u 12:01

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

Halid Bešlić "težak" 13 miliona €, a živi od kirije - "uvalio" se u kredit
"SADA iznajmljujem sve i živim od kirije, tako je najbolje."
21. 04. 2025. u 18:56 >> 18:56
Komentari (0)