OSVEŽAVAJUĆI FIL OD PAVLAKE, SA KIVIJEM I MANDARINAMA: Recept za zimsku voćnu tortu - pravi se na ovaj način!

Novosti online

12. 01. 2024. u 17:21

VOĆNA torta sa svežim voćem u sred zime je vrlo lagana i jednostavna.

ОСВЕЖАВАЈУЋИ ФИЛ ОД ПАВЛАКЕ, СА КИВИЈЕМ И МАНДАРИНАМА: Рецепт за зимску воћну торту - прави се на овај начин!

Foto Shutterstock

Torta je izuzetno lagana jer se bazira na kiviju i mandarinama. Sveža voćna torta može da se prilagođava sezoni, tako što ćete da koristite voće koje je aktuelno.

Potrebno:

 Patišpanj: 

* 130 g brašna
* 4 jaja - sobne temperature
* 80 g šećera
* 1 ¾ kašike putera - otopljenog
* ½ kašičice ekstrakta vanile
* ¼ kašičice soli

 Sirup za prelivanje: 

* 40 ml vrele vode
* 3 kašike šećera

 Šlag:

* 250 g slatke pavlake
* 6 do 8 kašika šećera u prahu

 Voćni fil: 

* 200 g kivija iseckanog

* 200 g mandarina, oljštenih i razdvojenih na komadiće

Recept za svežu voćnu tortu:

 Korak 1:

Napravite patišpanj:

Za svežu voćnu tortu zagrejte rernu na 180 °. Prekrijte dno kalupa za torte papirom za pečenje. U veliku posudu dodajte jaja, šećer, ekstrakt vanile i so. Stavite ovu posudu unutar veće posude koja je ispunjena toplom vodom. Mikserom na velikoj brzini mutite smesu oko 8 do 10 minuta. Nakon toga ubacite brašno iz tri puta, tako što ćete da ga prosejete. Polako ubacite puter u smesu i izmešajte. Nakon toga testo stavite u kalup i pecite oko 20 minuta dok čačkalica ne bude suva. Kada izvadite patišpanj iz rerne pustite da se ohladi i izvadite ga iz kalupa.

Foto Shutterstock


 Korak 2:

Napravite šlag:

Izmutite slatku pavlaku i šećer dok ne dobijete šlag za svežu voćnu tortu.


 Korak 3:

Napravite sirup za preliv i pripremite voće:

Rastopite šećer u toploj vodi i ostavite po strani. Patišpanj isecite na tri dela većim nožem. Prvi sloj patišpanja premažite pripremljenim sirupom, a zatim premažite šlagom. Preko toga stavite komadiće kivija i mandarine, koje ste prethodno prirpemili. Postupak ponovite još dva puta i završite slojem svežeg voća. Uživajte u jednostavnoj i svežoj voćnoj torti!

(StvarUkusa/Mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Cedevita podržava klinCE kreativCE: Deca iz SOS Dečjeg sela Srbija osvojili javnost umetničkim delima u sklopu kampanje Budi TU. Budi CE.