FANTASTIČNOG SU UKUSA: Praline sa malinama
PREMITE se za simfoniju ukusa.
Foto Shutterstock
Sastojci:
Za smesu:
* kisela pavlaka 1 kašika
* šećer 1 kašika
* vanilin šećer 1 kesica
* maline 2 kašike
* keks 200 g
Za čokoladnu smesu:
* čokolada za kuvanje 200 g
* maslac 20 g
Priprema:
Za čokoladnu smesu:
Čokoladu za kuvanje polomiti na kockice, staviti u šerpu, dodati ulje, maslac i otopiti na tihoj vatri. Kalup za praline premazati pripremljenom smesom uz pomoć silikonske četkice i staviti u frižider da se stegne. Postupak premazivanja ponoviti još dva puta. Ostaviti da odstoji u frižideru dok se priprema smesa.
Za smesu:
Kiselu pavlaku staviti u dublju posudu, dodati šećer, vanilin šećer i izmešati ručnom žicom za mućenje. Maline izgnječiti viljuškom te ih dodati u posudu sa pavlakom. Umešati mleveni keks i izmešati špatulom kako bi se svi sastojci sjedinili. Smesu preručiti u kesu od zamrzivača, makazama iseći ćoše kese i istiskivati smesu u kalup.
Preliti preostalom čokoladnom smesom i ostaviti u frižider da se stegne.
Praline izručiti iz kalupa, servirati i poslužiti.
(Super recepti/Žena)
EVROPLjANE RAZBESNELA JEDNA TAČKA TRAMPOVOG PLANA: "To je skandalozno"
AMERIČKI predsednik Donald Tramp ubacio je „klin u točak“ jednih od najosetljivijih pregovora koji se trenutno vode u Evropi, potencijalno ugrožavajući napore da se Ukrajini obezbedi finansiranje za nastavak odbrane od Rusije, piše Politiko.
22. 11. 2025. u 07:54
NAJVEĆA SILA EVROPE REAGOVALA NA TRAMPOV PLAN: "U principu podržavamo"
NEMAČKA vlada saopštila je da "u principu" podržava plan Sjedinjenih Američkih Država za okončanje rata u Ukrajini, ali da ostaje posvećena zaštiti ukrajinskog suvereniteta i obezbeđivanju bezbednosnih garancija za zemlju.
21. 11. 2025. u 12:37
"DO JUČE JE BIO DEDA, A SADA...": Snežana odbrusila kolegi na prozivku - "Neću da budem nepristojna"
SNEŽANA Đurišić je nakon snimanja muzičkog takmičenja Zvezde Granda jednom prilikom pred kamerama rešila da kolegi Draganu Stojkoviću Bosancu odgovori na žestoku izjavu
23. 11. 2025. u 08:54
Komentari (0)