BANANA KOLAČ: Kremast i sočan

Novosti online

27. 02. 2024. u 07:00

RECEPT za sočan banana kolač, koji ostavlja bez teksta i najveće sladokusce

БАНАНА КОЛАЧ: Кремаст и сочан

Foto Shutterstock

Potrebni sastojci:

  • mleko 4 dl
  • šećer 4 kašike
  • želatin 1 kesica
  • šlag krem 150 g + mleko za mućenje
  • banane 2 (izgnječiti viljuškom)

Za podlogu:

  • keks 150 g

Način pripreme:

Od 4 dl mleka odvojiti 1 dl mleka (hladno), pa umešati želatin da nabubri (najbolje u plitkoj tepsiji), a ostatak 3 dl mleka prokuvati sa šećerom.

Kada prokuva, skloniti sa vatre, preliti odmah želatin, izmešati da se istopi da nema grudvice i kada se prohladi staviti u frižider da se stegne (najbolje u zamrzivaču oko 10 minuta da ne zamrzne samo), treba da bude gustine meda, da se ljulja.

Zatim umutiti šlag sa mlekom, pa u umućen šlag dodati smesu od želatina i banane i mutiti mikserom oko 10 minuta. U pleh poređati piškote malo pokvašene u mleku, pa sipati nadev i ostaviti u frižider da se još stegne.

Stil

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DOKLE VIŠE? Siner ponovo kopira Đokovića! Još jedan Novakov bivši trener radio sa Italijanom!