PROBAJTE DA ODOLITE OVOM KREMASTOM SAVRŠENSTVU: Kapkejk - Sočni zalogaj pun čokolade
KREMASTI, sočni, tope se u ustima. Evo kako da jednostavno napravite kapkejp - kremasto savršenstvo bogato čodoladom.
Potrebno je:
- 90 g kakaoa
- 170 ml vruće vode
- 375 g brašna
- kašičica praška za pecivo
- kašičica sode bikarbone
- kašičica soli
- 250 g maslaca
- 350 g šećera
- 4 jajeta
- 200 ml pavlake
Za krem:
- 500 ml slatke pavlake
- 250 g crne čokolade (sa najmanje 70 odsto kakaoa)
Priprema
Pomešajte kakao i vodu. U drugoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Maslac i šećer stavite na paru dok se sav maslac ne otopi. Kada dobijete homogenu smesu skinite s pare i mešajte mikserom dok se ne ohladi. Tek kad se ohladi (nakon 5-6 minuta) dodajte jedno po jedno jaje.
Zatim dospite mešavinu vode i kakaoa i dobro izmešajte. Polagano dodavajte suve sastojke, i na kraju kiselu pavlaku. Smesom punite kalupe za mafine, ali najviše do 3/4 visine.
Pecite u rerni, prethodno zagrejanoj na 180 stepeni, oko 20 minuta, pa ih ostavite da se potpuno ohlade. Krem pripremajte na sledeći način: zagrejte slatku pavlaku, ali tako da ne provri. U posebnoj posudi izlomite čokoladu, dodajte joj zagrejanu slatku pavlaku i mešajte dok se čokolada ne otopi. Ostavite da se dobro ohladi u frižideru, preko noći. Na hladne kapkejkove priborom za ukrašavanje nanesite krem i poslužite.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
VALERIJ ZALUŽNI DAO PROGNOZU: Evo kada će ruska vojska da probije ukrajinski front
NOVI tehnološki napredak tokom ratnog vremena sprečiće ozbiljnije probijanje fronta duž ukrajinsko-ruske granice do oko 2027. godine, izjavio je Valerij Zalužni, bivši vrhovni komandant Ukrajine i sadašnji ambasador u Ujedinjenom Kraljevstvu, za „Ukrajinsku pravdu“ u intervjuu objavljenom 23. novembra.
23. 11. 2024. u 18:55
BRITANCI OBJAVILI ZASTRAŠUJUĆU MAPU: "Orešnik" može da stigne do bilo kog evropskog grada za manje od 20 minuta (MAPA)
BRITANSKI list "Dejli mejl" ocenio je da bi balistička raketa "orešnik" mogla da stigne do bilo kog evropskog grada za manje od 20 minuta.
23. 11. 2024. u 15:58
POTPREDSEDNIK SAD UMRO TOKOM ODNOSA: Bio sa 50 godina mlađom ljubavnicom, Bela kuća nije znala kako da saopšti vest o smrti
BIO JE to 27. januar 1979. godine. U 1 ujutro, portparol porodice Nelsona Rokfelera objavio je zvaničnu izjavu za štampu. Bivši potpredsednik preminuo je U 71 godini života ranije te večeri.
22. 11. 2024. u 18:36
Komentari (0)