DOMAĆE MOCART KUGLE: Napravite najpoznatije čokoladne "loptice" na svetu
ZABORAVITE na papreno skupe proizvode iz prodavnice, napravite slasne kuglice po uzoru na popularnu poslasticu.
Sastojci:
- 170 g marcipana (kupljenog ili domaćeg)
- 150 g mlečne čokolade
- 50 g mlevenih pistaća
- 80 g mlevenih lešnika
- 50 g otopljenog putera
- 2 kašike krema od lešnika
Priprema:
Za nugat smesu sjedinite lešnike, krem i puter i stavite u frižider da se stegne. Posebno pomešajte 75 g marcipana sa mlevenim pistaćima i od te smese formirajte kuglice prečnika 1 cm. Od ostalih 95 g marcipana napravite kuglice koje potom rastanjite tako da dobijete krug koji može da obavije kuglice od pistaća. Isti postupak ponovite sa nugat smesom - rastanjite je prstima da dobijete krug kojim ćete obmotati napravljene kuglice. Stavite ih u frižider da se stegnu dok istopite čokoladu. Umočite ih u čokoladu i vratite u frižider najmanje jedan sat.
Kuglice koje ste umočili u čokoladu ređajte na poslužavnik prekriven pek-papirom jer se sa njega čokolada lako skida kad se stegne. (Trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
BRZA TORTA NAPOLITANKA: Sprema se za tili čas, jednostavna i ukusna
10. 04. 2024. u 07:00
LEDENA ŠTRAUS TORTA: Idealna poslastica kada želite da se zasladite
09. 04. 2024. u 12:00
NOVE SVETSKE SILE UKLjUČILE SE U SUKOB U UKRAJINI: "Dve na strani Putina, dve žestoko protiv Rusa"
SUMNjE u podršku SAD Ukrajini u slučaju pobede Donalda Trampa na predsedničkim izborima mučile su sve one kojima je cilj da se Kijev obrani od ruske agresije. Tramp je pobedio i tek treba videti u kom će smeru krenuti njegova politika, ali sva ta dešavanja zasenila su drugi važan odnos u tom, ionako komplikovanom, odnosu.
22. 11. 2024. u 09:14
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
SKANDAL TOKOM POSETE Snimak Makrona: "Oni su totalni kreteni", rekao posle povika da je "Francuska odgovorna za krvoproliće"
"ONI si potpuni kreteni", rekao je francuski predsednik Emanuel Makron o prelaznom telu i dodao da "nikada nisu smeli da ga smene".
22. 11. 2024. u 13:07 >> 13:17
Komentari (0)