DOMAĆE MOCART KUGLE: Napravite najpoznatije čokoladne "loptice" na svetu
ZABORAVITE na papreno skupe proizvode iz prodavnice, napravite slasne kuglice po uzoru na popularnu poslasticu.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 170 g marcipana (kupljenog ili domaćeg)
- 150 g mlečne čokolade
- 50 g mlevenih pistaća
- 80 g mlevenih lešnika
- 50 g otopljenog putera
- 2 kašike krema od lešnika
Priprema:
Za nugat smesu sjedinite lešnike, krem i puter i stavite u frižider da se stegne. Posebno pomešajte 75 g marcipana sa mlevenim pistaćima i od te smese formirajte kuglice prečnika 1 cm. Od ostalih 95 g marcipana napravite kuglice koje potom rastanjite tako da dobijete krug koji može da obavije kuglice od pistaća. Isti postupak ponovite sa nugat smesom - rastanjite je prstima da dobijete krug kojim ćete obmotati napravljene kuglice. Stavite ih u frižider da se stegnu dok istopite čokoladu. Umočite ih u čokoladu i vratite u frižider najmanje jedan sat.
Kuglice koje ste umočili u čokoladu ređajte na poslužavnik prekriven pek-papirom jer se sa njega čokolada lako skida kad se stegne. (Trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

BRZA TORTA NAPOLITANKA: Sprema se za tili čas, jednostavna i ukusna
10. 04. 2024. u 07:00

LEDENA ŠTRAUS TORTA: Idealna poslastica kada želite da se zasladite
09. 04. 2024. u 12:00

VELIKA PROMENA U ŠKOLAMA U SRBIJI: Od danas ništa neće biti isto, odnosi se na roditelje
RODITELjI školaraca u Srbiji od danas dobijaju automatska zvučna obaveštenja kada nastavnik u elektronski dnevnik upiše izostanak deteta sa časa ili novu ocenu. Mada su deca godinama nalazila načine da ne kažu roditeljima baš sva dešavanja u školi, to sada više neće biti moguće.
17. 04. 2025. u 11:29

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

ZVANIČNO - KRAH BRAKA ANE IVANOVIĆ I BASTIJANA: Švajnštajger skinuo burmu (FOTO)
AKO se uopšte i sumnjalo u razvod Ane Ivanović i Bastijana Švajnštajgera, sada dileme više nema.
18. 04. 2025. u 07:51
Komentari (0)